Baker Walderhaug vant MangfoldsprisenMartin Walderhaug EFTF AS og Ekornes AS vant den regionale Mangfoldsprisen for Møre og Romsdal. Juryen roser vinnerne for sitt bevisste arbeid med å utnytte potensialet i mangfold – til gode både for virksomheten og ansatte med flerkulturell bakgrunn

Løfter de ansatte og skaper vekst

Martin Walderhaug EFTF AS stakk av med seieren i kategorien for små virksomheter. De fikk spesielt ros for å utnytte de ansattes kunnskaper i kjernevirksomheten, som for eksempel kompetanse på forskjellige språk.


- Halvparten av staben ved Martin Walderhaug EFTF har flerkulturell bakgrunn, og virksomheten er opptatt av å speile kundegrunnlaget i de ansatte. Ledelsen er beundringsverdig dyktige til å løfte og hjelpe de ansatte til å bruke sine kunnskaper og til å videreutvikle seg – gjerne ut av bedriften og inn i andre yrker. En virkelig solskinnshistorie, sier jurylederen i en pressemelding. 

Mangfold lønner seg
Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av kompetanse i arbeidslivet. Prisen skal løfte frem suksesshistorier, inspirere arbeidsgivere og skape større bevissthet om verdien av et mangfoldig arbeidsliv. Libe Rieber-Mohn, direktør for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), mener prisen også er viktig fordi innvandrere har en vedvarende lavere jobbsikkerhet og sysselsettingsgrad sammenlignet med den øvrige befolkningen.

- Etnisk mangfold skaper et mer bærekraftig samfunn. Når vi ser og utnytter potensialet innvandrere sitter på, vil det styrke norsk arbeidsliv. Dette gjelder både for innovasjon, kompetanse og lønnsomhet, sier Rieber-Mohn.

Har fulgt hjertet og magefølelsen

-Dette kom veldig overraskende, sier en svært glad Marianne Walderhaug, som legger til at dette ikke er et resultat av strategi, men det å jobbe med hjertet og magefølelsen. 

-Vi ansetter de som vi mener er best kvalifisert til jobben, og som vi tror vil passe i teamet vår. Vi har ikke fokus på hvor de kommer fra eller hvilket språk de snakker. Dette var en flott utmerkelse som vi tar med oss videre, sier hun.