Til toppen

\ loading=

Gleder seg til å ta imot ungdomsskoleelever

De har brukt sommeren godt. Nye klasserom, egen inngang, skolekjøkken og garderober er på plass i god tid før Akademiet ønsker de aller første ungdomsskoleelevene i 8. trinn velkommen til Moloveien. – Vi gleder oss veldig, og er svært fornøyd med responsen på det nye tilbudet forteller, daglig leder Jan Ove Otterlei.  

Staben hos Akademiet har brukt tiden godt. Nå er de klare for det som blir det aller første skoleåret for den nye realfagsungdomsskolen. På bildet: Daglig leder Jan Ove Otterlei, rektor Marius Heltne, koordinator Henning Dyb og lærer Anna Kristine Fiskerstrand.

Det er kun kort tid til oppstart for det helt nye tilbudet og realfagsungdomsskolen hos Akademiet. Neste år er det 20 år siden de startet opp i Ålesund og det å få på plass dette har vært en drøm hele veien.
– Det er en villet utvikling og vi er svært stolt av teamet som har jobbet langsiktig og godt. Nå gleder vi oss alle sammen til at elevene endelig er her og vi kan ta til på det nye skoleåret, sier han og resten av teamet bekrefter. Dette ser de virkelig frem til.

Det å skulle starte opp egen ungdomsskole, i tillegg til videregående skole, blir en gradvis prosess som starter i år med elever fra 8. klasse.

– Vi har kun tre ledige plasser igjen, så er det noen som er nysgjerrige så må de bare ta kontakt, sier rektor Marius Heltne som forklarer at dette tilbudet er spesielt rettet mot ungdom med realfagsinteresse. Noe som slett ikke trenger å bety tørr teori.

– Tvert imot. Vi bruker mye tid og krefter på at undervisningen skal bli ekstra interessant. Matte og naturfag finnes i alt vi gjør, og vi legger stor vekt på en variert timeplan, der elevene får delta aktivt, sier han.

 

Henning Dyb er nyansatt koordinator for Akademiets ungdomsskole, og han gleder seg til å ønske 8. klassingene velkommen til skolestart.

Nyansatt koordinator på plass

Han er nyansatt koordinator, eller avdelingsleder, og kommer inn med bred erfaring fra skoleverket. Mange kjenner han godt fra barne- og ungdomsskolemiljøet i Giske kommune, og Godøy spesielt. Henning Dyb er klar på at elevene som kommer hit skal få det beste.

– Vi skal i tillegg til ordinær undervisning også bruke naturen rundt oss, bymiljøet, og har nettopp anskaffet oss undervannsdrone for å lære mer om livet under havet i Brosundet. Vi som jobber her gleder oss kanskje enda mer enn elevene til å utforske den siste der, ler han.

Felles måltider og inkludering

Selv om ungdomsskoleelevene deler bygg med den videregående skolen, har de gjort flere tilpassinger for å skjerme de yngste, som dermed får sin egen hverdag. Egen inngang, nye garderober, klasserom og tilpassede tider.

– Vi har forskjøvet tidene, sånn at de yngste har både friminutt og spisepauser på andre tidspunkt enn de videregående elevene. Vi er helt trygge på at de skal oppleve dette som positivt og spennende. Så legger vi opp til måltider sammen som gruppe, både frokost og lunsj, der elevene deltar aktivt for å gjøre det til et daglig høydepunkt, forklarer han.

 

Skoledagen hos Akademiet innebærer blant annet fellesmåltider med både frokost og lunsj.

Flere fordeler av samlokalisering

Selv om de legger opp til en egen hverdag for 8. klassingene, så har de en rekke fordeler av å dele hus med den videregående skolen i Moloveien.

– Vi har dermed tilgang på alle fasiliteter som naturfagslab, mediautstyr, podcastrom og verksted, som vi selvfølgelig skal benytte oss av i tillegg til de ekstra timene med matte og naturfag, sier Dyb som legger til at elevene også kan velge å være på skolen til kl. 15.30 og jobbe med lekser og prosjekter, med tilgang på lærerressurser.

– På den måten legger vi opp til at de skal være ferdige med alt skolearbeid når de reiser hjem, og heller kan ta helt fri og lade opp med venner og fritidsaktiviteter, sier han.

Den første uken legger de stor vekt på å bli kjent med hverandre.

– Vi vil at elevene skal føle seg helt trygge på oss, skolen og hverandre, så vi gleder oss til en rekke aktiviteter her på huset og i nærmiljøet. Vi ser frem til å endelig få møte de, sier rektoren om elevene som kommer fra Ålesund, Sula og Giske.

Akademiet Realfagsungdomsskole er en profilskole elevene har samme fag som på andre ungdomsskoler, men det er flere timer med lærer enn «standard» i realfagene.

 

 

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!