Til toppen

Nasjonal Festkonsert 2024

Nasjonaldagen inviterer Ålesund Symfoniorkester i år til konsert med verk av 100års jubilanten Edvard Fliflet-Bræin, samt Johann Halvorsen og ikke minst Edvard Griegs udødelige klaverkonsert!
Dirigent: Tom Ole Elgsaas
Solist: Tor Øyvind Hummelsund, klaver
Program:
Edvard Fliflet Bræin:
– Ouverture opus 2
– Ut mot havet
Johan Halvorsen:
– Norsk Rapsodi nr 1
Edvard Grieg:
– Klaverkonsert i a moll
Årets solist er Tor Øyvind Hummelsund. Han var solist med orkesteret i Griegs klaverkonsert for nøyaktig 30 år siden, i 1994, og vi gleder oss stort til å ha ham med oss som solist igjen på dette verket! I 1994 fullførte han sin utdanning i Trondheim som pianist og han mottok dette året Ålesund bys kunstnerstipend. Tor Øyvind er også utdannet lege og spesialist i psykiatri, men har stadig vært aktiv som solist, kammermusiker og akkompagnatør i hele regionen.
Tom Ole Elgsaas er en ung og allsidig dirigent fra Kristiansund med erfaring fra en rekke forskjellige sjangre og ensembler. Tom Ole ble i 2018 utvalgt til den norske elitesatsing for dirigenter, og han fullførte sitt dirigentstudium ved Universitetet i Stavanger våren 2022 med professor Bjarte Engeset og Peter Szilvay som veiledere. Etter deltagelse i Prinsesse Astrids internasjonale dirigentkonkurranse 2022 ble Elgsaas tildelt Finn Audun Oftedals minnestipend som beste norske deltaker. Han har siste året blant annet dirigert Trondheilm Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester.

Dato

17 mai 2024
Utløpt!

Tid

18.30 - 20.00

Sted

Parken kulturhus
Parkgata 3B, 6003 Ålesund
Nettsted
https://parkenkulturhus.no/?source=bypatrioten&medium=kalender
Kategori

Arrangør

Parken kulturhus
Telefon
70162468
E-post
billett@alesund.kommune.no
Nettsted
Parken Kulturhus

Andre Arrangører

Ålesund Symfoniorkester
E-post
post@aaso.no
Nettsted
Ålesund Symfoniorkester
QR-kode