Til toppen

Utstillingsåpning med Stuberg + Ueno

NORSK-JAPANSK KUNSTNERPAR TIL KHÅK
Velkommen til utstillingsåpning torsdag 2. mai kl 18.00 med kunstnerpraret Ragnhild Stuberg og Keisuke Ueno. Da er det duket for en utstilling med utelukkende keramiske arbeider i KHÅK Kunsthall. Stuberg og Ueno bor og jobber på Inderøy og i Japan. Med seg til Ålesund har de store torsoer, fat, krukker og skåler med egenutviklede glasurer i et formspråk som bærer med seg begge nasjonaliteter sin identitet.
EGENUTVIKLEDE GLASURER SOM BINDELEDD
År med utforskning ligger til grunn for arbeidene, og kunstnerparet forvalter en stor og unik kunnskap innen faget. Spesielt sterkt i deres produksjon står arbeidet med glasurer. De er utviklet gjennom Keisukes mangeårige forskning innen japansk glasurvitenskap, og fungerer som et bindeledd mellom deres respektive arbeider. Kunstnerne representerer nemlig hver sine særegne uttrykk, som finner sin felles identitet i bruken av de karakteristiske glasurene. De får utspille seg i brenningsprosessen, hvor kontrastene mellom det metalliske, glødende, mettede blanke og leirens matte og tørre overflate kommer frem.
NATUREN SOM UTGANGSPUNKT
Begge er opptatt av jordens opprinnelse og bestandighet, og forteller om sin produksjon slik: Arbeidet er alltid forbundet med naturen, gjennom det enkle og jordnære i materialene; leire, metaller, mineraler, oksyder, aske, vann og ild. Arbeidet med leiren på dreieskiven er for oss en atletisk sport som krever raskhet, smidighet og styrke. Glaseringen, som kaller på maleriets estetikk, er en endeløs eksperimentering med kjemikalier og farger.
ENESTÅENDE I BÅDE NORSK OG JAPANSK SAMMENHENG
Dynamikken de skaper, mellom japansk tradisjon og orienteringen mot skulpturelle former, representerer et unikt bidrag på samtidskunstscenen, i randsonen mellom kunsthåndverk og billedkunst. Sammen har de skapt et enestående uttrykk både i norsk og japansk sammenheng, og står klare med en utstilling rik på kulturmøter, utforskende materialhåndtering og stor formstyrke. En utstilling vel verdt på få med seg.
KHÅK + STUBERG + UENO
Keramikkutstilling
Utstillingsåpning 2. mai kl 18.00
Kunstner Ragnhild Stuberg vil være til stede
Arrangementet er gratis og åpent for alle
  • Pris:

    Gratis og åpent for alle.

Dato

02 mai 2024
Utløpt!

Tid

18.00 - 21.00

Sted

Khåk Kunsthall
Keiser Wilhelms gate 36, 6003 Ålesund
Opening Hour
10.00-17.00 tirsdag-torsdag. 11.00-16.00 fredag-lørdag. 12.00-16.00 søndag.
Nettsted
https://www.khaak.no/?source=bypatrioten&medium=kalender
Kategori

Arrangør

Khåk Kunsthall
Telefon
70122237
E-post
ida.haugland@khaak.no
Nettsted
Khåk Kunsthall
QR-kode