Til toppen

Bok & Film – Olaug Nilssen

Sammen med forfatter Bjørn Vatne inviterer Løvenvold Theater til bokbad og en helaften i teateret. Vi inviterer relevante forfattere til en samtale om litteratur og film, og lar forfatteren velge kveldens kinofilm.
18.00: Dørene åpner
18.30: Bokbad på scenen
19.15: Kort pause / signering av bøker
19.30: Filmvisning «Derfor hopper jeg»
Olaug Nilssen fekk sitt store gjennombrot med Få meg på, for faen i 2005. Olaug Nilssen fra Førde, no bosatt i Bergen, har markert seg som ei særmerkt og viktig stemme i norsk litteratur, og fikk Brageprisen for romanen Tung tids tale, der ho forteller åpent om å være mor til eit sterkt funksjonshemma barn. Hun tar ofte opp tung problematikk, men skriv et klart språk med mye humor. I 2021 fekk Nilssen Fritt Ords pris saman med Bjørn Hatterud og Jan Grue. Prisen fekk dei for deira sterke kritiske bidrag til å belyse situasjonen og ytringskulturen for funksjonshemma i Noreg. I 2023 kom romanen Uønska åtferd, er et ramsalt og galgenhumoristisk portrett av en familie i full kollaps, og igjen basert på forfatterens egne erfaringer med et autistisk barn som har krevd mer en mor klarer å levere.
Olaug Nilsen har valgt å vise filmen “Hvorfor hopper jeg» fra 2020, en altoppslukende og vakker dokumentar om autisme, basert på den bestselgende romanen som Naoki Higashida skrev da han bare var 13 år. Gjennom intime portretter av fem bemerkelsesverdige ungdommer, får vi del i hvordan autisters sanser og tanker flettes sammen, og vi introduseres for en helt annen måte å kommunisere og formidle på enn vi har vært klar over finnes.
Med nyskjerrig blikk og varmt hjerte bokbader Bjørn Vatne Norges fineste forfattere. Bjørn Vatne er født i 1976, og er fra Ålesund. Han debuterte med romanen Slik skal vi velge våre ofre i 2015 på Gyldendal forlag. Den ble kåret til årets roman av norske bokbloggere. Han har utgitt fire romaner, hans seneste,Underliv, kom i 2022. For romanen Nullingen av Paul Abel ble Vatne tildelt Stig Sæterbakkens Minnepris. Hans neste roman Den åttende meteoritten kommer høsten 2024.

Dato

22 mai 2024
Utløpt!

Tid

18.30 - 20.30

Sted

Løvenvold Theater
Løvenvoldgata 11, 6002 Ålesund
Nettsted
https://lovenvoldtheater.no/?source=bypatrioten&medium=kalender

Arrangør

Løvenvold Theater
E-post
kathrine@momentium.no
Nettsted
Løvenvold Theater
QR-kode