Til toppen

\ loading=

På tide å ta båtførerprøven?

Mange har gledet seg til dette gjennom hele vinteren. Til å endelig være i gang med årets båtsesong. – Vi vet at mange planlegger mange, lange og kjekke dager på sjøen, og håper at enda flere ser hvor viktig det er med kunnskap, sier instruktør Jan Petter Ytreberg som forbereder flere kurs i båtførerprøven før sommeren setter inn for fullt.

– At flere gjennomfører og tar båtførerprøven, er med på å gjøre sjøen til et tryggere sted for alle, sier instruktør Jan Petter Ytreberg som er klar med to kurs i Redningsselskapets lokaler i juni.

Det ble svært merkbart under coronatiden. At interessen for kortreiste opplevelser med båt og sjøliv fikk seg et skikkelig oppsving. Ute på fjorden og i havnene yret det av små og store båter.

– Ingenting gleder oss mer å se enn folk som koser seg på sjøen. Det er en skikkelig kjekk hobby som gir livslang glede for folk i alle aldrer, sier Ytreberg som til daglig jobber i Redningsselskapet. På siden av daglig virke tilbyr han også kurs i båtførerprøven.

– Som instruktør er det svært givende å kunne bidra til å gi båtførere kunnskap og trygghet. Det å ha kunnskapen i bunn er med på å gjøre sjøen til en bra og trygg plass for alle. Ikke bare føler du selv på bedre mestring ved roret, men også foreldre kan føle seg tryggere på at ungdommen har godt grunnlag for å kunne ta gode avgjørelser når de er utpå. Vi bor på en fantastisk plass og det å kunne ha havet så tett på, er jo først og fremst en kilde til veldig mye kjekt, sier han.

– Kurset gir grundig innføring og opplæring, og avsluttes med eksamen, sier Jan Petter Ytreberg

To helger i juni

I første omgang har de satt av to kurshelger 3.-4. juni og 10.-11. juni. Kurset går over to dager, lørdag og søndag med avsluttende eksamen.

– På kurset vil man få grundig innføring i alt fra lover og regler, sjøvettregler og navigasjon, før man avslutter med selve finalen som er skriftlig eksamen. Det å ha dette kurset i ryggen er ei veldig god investering for alle fra 14 år og oppover. Dette er ikke kun for ungdom, men for alle som tenker å sette seg bak roret i sommer, sier han.

Er dette noe for deg? Da er det bare å melde seg på! Det gjør du enkelt ved å sende en mail til: jpy@bakroret.no eller ta kontakt via mobil: 93410345

Kursene holdes i lokalene til RS på Sørneset og koster 2650,- (inkludert materiell) + 850,- i eksamensavgift til staten.

Kurset passer for folk i alle aldrer, men man må ha fylt 14 år for å melde seg på. 
Ingenting er som en sommerdag på sjøen!