Til toppen

\ loading=

Opplev Runde i påska

Påska kan være så mye mer enn skiturer til fjells. Ta turen til ytterst i havgapet, til vakre Runde og bli med på en rekke aktiviteter og opplevelser. Kortreist er velreist!

En lundefugle er klar til å ta av. Foto: Nils-Jarle Sætre/Tind Media

Du kan gå på lundesafari, lage fuglemat, gå til Runde fyr, bygge fuglekasser, gå på skattejakt og se på Runde-skatten. Alt dette kan du kombinere med å nyte lukta av sjø og høre bølgene slå inn mot berga.

– Det er også veldig fint å være ved havet i påska. På Runde har vi opplevelser og aktiviteter som passer alle, barn så vel så voksne, sier daglig leder ved Opplev Runde, Cecil Elisabet Nerbø. Og de vakre lundefuglene har meldt sin ankomst allerede – Lundefuglene er på plass og var i sjøen i forrige uke, og så håper vi at de har trukket opp i fjellet også. Å se lundefuglene er en fin kveldsaktivitet.

Du kan lage fuglekasse

Selvsagt er det mange andre arter som er på plass nå som våren er i anmarsj. – Mye annen fugl er tilbake, så det er veldig mye liv i fjæra. Der skal vi ha familieaktiviteter og vi får studenter fra Volda, som skal bli naturveiledere, til å hjelpe til. De har lagt opp til fjøreturer med blant annet fugletitting og det blir mulighet for å lage både fuglemat og fuglekasser, sier Nerbø.

Det er ingen tvil om at det er idyllisk ved Runde fyr. Foto: Nils-Jarle Sætre/Tind Media

– Naturen er jo fantastisk her ute. Så det er en opplevelsene i seg selv, legger hun til.

Kanskje frister det med en tur ut til fyret og bare nyte bølgene fra storhavet som slår inn mot land. Eller kanskje holder det med en tur ned i fjæra. Det er ingen tvil om at naturen er majestetisk der hvor havet endelig treffer land. Og ingen dager er like, for vær og lokale forhold gjør hver en tur unik.

Ny utstilling

Runde Miljøsenter åpner 1. april, og for alle de som ikke har sett den nye utstillingen, så kan det alene gi en veldig fin opplevelse.

– Vi fikk en ny utstilling på plass i juli i fjor i forbindelse med 50-årsjubileumet for da de fant skatten. Utstillingen har blitt utrolig fin, for vi har hentet ut flere ting som tidligere var lagret i arkivet. Vi viser den frem på en annen måte og forteller også den tragiske historien hvor mange mistet livet. Så det er en blanding av den fantastiske skatten og den triste bakgrunnen. Dessuten er det jo perfekt å komme ut og se på skatten samtidig som man får gå på skattejakt utendørs. For det skal vi arrangere for barna, legger hun til.

– Vi skal også en helaften med omvisning på senteret, en tur der man får se og høre om kystøkologien, forskningen på fuglene og øya samt at man får servert middag, legger hun til.

Hele påskeprogrammet:

Dato Aktivitet Tidspunkt
Lør, 1. April Fuglekassebygging (pris 100,- per byggesett, ingen påmelding) 13.00 – 15.00
Lundesafari* 15.00 – 20.00
Søn, 2.April Lundesafari * 15.00 – 20.00
Fjøreforskar for ein dag – Har du ein forskarspire i magen?* 13:30 – 14:30
Man, 3. April
Tir, 4. April
Ons, 5. April Fjøreforskar for ein dag – Har du ein forskarspire i magen?* 13:30 – 14:30
Lundesafari*  15.00 – 20.00
Tors, 6. April Fuglematlaging (Gratis,- ingen påmelding) 12:00 – 15:00
Lundesafari*  15.00 – 20.00
Fre, 7. April Lundesafari*  15.00 – 20.00
Lør, 8. April Matoppleving i strandsona 

Påmelding– les meir på vår facebookside

16.30 – 20.00
Søn, 9. April Fjøreforskar for ein dag – Har du ein forskarspire i magen?* 13:30 – 14:30
Lundesafari*  15.00 – 20.00

 

Påmeldingstur – Les meir og finn påmelding på https://www.opplevrunde.no/aktuelt/paske-pa-runde

 

Det er fint å gå på tur på Runde og det finnes flere muligheter. Foto: Opplev Runde
Du kan nyte både fuglelivet og solnedgangen samtidig. Foto: Opplev Runde