Til toppen

– Vi blir ett år til!

Tidligere i år kom nyheten om at Dale of Norway skulle åpne pop-up butikk i Kongens Gate, også kjent som gågata. Planen var å bli i byen ut september måned, men nå har de valgt å utvide oppholde med ett år. En nyhet som gleder ivrige Bypatrioter!

Valyenta og Aylen forteller at de håper mange vil komme innom for en hyggelig julehandel, og de er klare til å hjelpe deg å finne en varmende og stilfull gave.

Når julehandelen sparkes i gang, kan det aldri skade å ha litt ekstra utvalg av butikker i Ålesund sentrum. Hos Dale of Norway har de rigget seg klar til julegave-handel og gleder seg til å fortsette den gode trenden de har hatt fra starten. Vi trasker inn døren og blir møtt av vennlige smil fra Aylen og Valyenta, som begge jobber i butikken til daglig.

– Det er utrolig kjekt å fortelle til Ålesunds befolkning at vi har valgt å bli ett år til, i de samme lokalene i Kongens Gate 20. Nå har vi fylt butikken med norskproduserte, varmende nyheter, og vi håper på en skikkelig god julehandel fra alle som ønsker lokale butikker i sentrum, forteller Aylen.

Stil som varer og varmer

De engasjerte damene forteller ivrig om det gode besøket de har hatt gjennom turistsesongen, og synes det er kjekt når kunder forteller historier om klesplaggene som selges i butikken.

– Vi hadde en familie fra USA innom i sommer, og den ene av dem kunne fortelle at han har hatt en Dale of Norway-genser i over ti år. Og den var like fin i dag, som den gang han kjøpte den. Det er noe vi helt klart er svært stolte av her, det at kvaliteten og de tidløse mønstrene holder seg år etter år, forteller Valyenta blidt.

Aylen og Valyenta pakker gledelig inn gavene for deg. Kanskje er det nettopp den klassiske 1994-genseren laget til OL på Lillehammer, som er kommet tilbake i oppdatert versjon, som ligger under juletreet ditt om en drøy måned?

For ull-plaggene som produseres i Norge, er både klassiske og ikke minst stilige til mange anledninger.

– Vi har veldig mange fine varer i butikken, som passer til alt fra fjellturer, skiturer og som også gjerne kan brukes under en dressjakke for et mer «fashion-uttrykk», forteller de.

– Denne genseren for eksempel er et av de mest ikoniske designene fra arkivet vårt, sier Aylen til og legger en flott genser på disken. – 1994-genseren fra OL på Lillehammer er tilbake igjen, i en oppdatert versjon som en del av et samarbeid Dale of Norway har hatt med den norske låtskriveren og artisten SKAAR.

For det ligger mange år med tradisjon og stolthet i de ulike strikkemønstrene vi ser rundt oss i lokalene til Dale of Norway. Samtidig som merkevaren følger trender med tanke på farger og kombinasjoner. I tillegg er det ganske fint å tenke på at den 100 % rene ullen som klærne er laget av, gjør at klærne både varmer og varer lenge.

Hjelper deg med gavevalg

At det finnes mange julegavetips i butikklokalene, er det ingen tvil om når vi får ta en runde på de innbydende utstillingene og stativene i butikken. Og Valyenta forteller at de er klare til å hjelpe kundene med både farsdagsgave til helgen og julegaver som varer.

– Vi har plagg til både liten, stor, far og mor her, og man kan selvsagt kjøpe matchende plagg til seg selv og andre i familien om man ønsker det. Det kanskje ikke alle vet, er at vi har flotte vindtette og vannavvisende jakker som kan brukes i mange anledninger utendørs, sier hun og viser oss mange alternativer til bekledning.

Skal det være en varmende genser med matchende lue til?

– Og for de som ønsker å kjøpe gavene sine her, vil vi selvsagt pakke inn og lage til fine presanger til å legge under trærne, legger Aylen til, mens hun viser frem de ferske gaveeskene som kom inn i butikken i samme øyeblikket som Bypatrioten stakk hodet innom.

Vil gjerne bli i Ålesund

Som vi alle vet, er butikkenes levetid i gågata, og byen forøvrig, avhengig av at kundene bruker tilbudene. Og det er helt klart at Dale of Norway gjerne vil bli i Ålesund sentrum, og ønsker alle kunder velkommen inn i butikken.

– Det er ingenting vi heller vil, enn at vi skal kunne si at «vi blir her enda lenger», smiler Tove. – Men da er vi avhengig av at lokal handlekraft titter innom butikken vår og støtter opp. Vi vil mer enn gjerne bidra til at gågata og bysentrum er levende, og synes bare det er kjekt med andre aktører her også. Det er plass til flere, så her må vi alle vise at vi ønsker et yrende handleliv i Ålesund sentrum.

Vi kunne ikke vært mer enig i de avsluttende ordene fra de engasjerte medarbeiderne på Dale of Norway; Kom deg ut i gatene i byen vår, og vis butikkene at du ønsker at de blir her. Det er med andre ord bare å spenne på seg julehandel-skoene, og traske seg innom de flotte aktørene vi har rundt om i både gater og på senter i Ålesund.

– Vi har også flott yttertøy i butikken, som varmer god samtidig som de er vannavvisende og vindtette, forteller Aylen og Valyenta.