Til toppen

Varehuset for sjø og land i Breivika

For mange er fiskerivarehuset Egersund & Mustad Havservice AS i Breivika en uoppdaget oase for alt på sjø og mye på land.

Egersund & Mustad Havservice finner du i Breivika, like nedenfor veistasjonen til Statens Vegvesen. Og her kan en komme både med båt og bil.

Breivika industriområde huser stadig flere bedrifter, og like nedenfor veistasjonen til Statens Vegvesen ligger Egersund & Mustad Havservice As.
Et fiskerivarehus for både sjø og land.

Kvalitet viktig

-Vi åpnet varehuset her i Breivika i 2019 etter en fusjon. Og da flyttet vi fra både Ellingsøya og Ålesund sentrum, forteller Elisabeth Sørvik, som er innkjøpsansvarlig i varehuset, et av totalt fire slike fiskerivarehus.

-Vi er i Honningsvåg, Båtsfjord og Myre i tillegg til her i Ålesund, sier hun.

-Her har vi det meste innen fiskerihandel, og vi fører et stort spekter av kvalitetsprodukter, sier Elisabeth, og viser fram butikken sammen med butikk og lagermedarbeider Johannes Godø. To av tre ansatte i fiskerivarehuset i Ålesund, som også består av et stort lager for blant annet proffmarkedet.

Butikken er full av utstyr til fiskeflåten, blant annet linefiske, teinefiske og snurrevad. Det samme er det med lageret.

-I butikken har vi det meste av tauverk, sikkerhetsutstyr, redningsutstyr, blåser, kroker og detaljutstyr Egersund & Mustad Havservice også leverer til skipshandlere, rederier og landanlegg langs hele kysten, forteller Elisabeth.

Profilering på klær er også noe Egersund & Mustad Havservice tilbyr sine kunder. Her er Johannes i full sving med en leveranse.

Søker selger

-I tillegg til å være en butikk er vi også ledende leverandør. Akkurat nå mangler vi en selger som er ment å dekke vestlandskysten opp til og med Trøndelag. Så en dyktig og dedikert selger som ønsker nye utfordringer må gjerne ta kontakt, forteller hun.

I tillegg til proffmarkedet som venter på en ny reisende selger har butikken i Breivika også kunder som ikke forbindes med sjø og hav.

-Så absolutt. Vi har et stort utvalg av oljeklær og ting som tåler mye. Så blant kundene har vi også barnehager, forteller hun.

-Og vi har en egen trykkpresse som trykker logoer og lignende på tøy vi leverer, sier Johannes, som holder på med en leveranse arbeidsklær til Hofseth.
På veggen i butikken får en et godt overblikk over en viktig vare i butikken.

Teiner for krabbe, hummer og kreps, samt alle typer tauverk er det mye av i fiskerivarehuset i Breivika.

Eksperter på teiner

-Dere har et stort utvalg av teiner?
-Ja, og det er av beste kvalitet og vi har et stort utvalg. Vi har krabbe- hummer og krepseteiner.
De er i forskjellige former og vi har et stort lager med alle typene. Vi fører i tillegg det beste innen tauverk, og det bredeste utvalget av produkter fra Guy Cotten. Og vi forhandler Mustad Autoline i Norge, forteller Elisabeth, som gjerne vil at flere skal oppdage butikken.

-Det er nok mange som ikke vet at vi er her, så vi håper at flere tar en tur innom og ser hva vi har å tilby.

Hos Egersund & Mustad Havservice er det parkering både med bil og båt.
En oase for alle som vil utforske nyheter og prøve nye løsninger der kvalitet er første bud.