Til toppen

Snøen gir forsinkelser

I dag har Årim sendt ut varsel om forsinkelser. Det er de store snømengdene som gjør at avfallshentingen er utfordrende.

Også mannskapene på renovasjonsbilene til Årim møter utfordringer i snøen.

”Vi ligger bakpå”, skriver Årim på sine sider i dag, og følger opp med en SMS til innbyggerne.

”På grunn av kjøreforholdene for tiden tar renovasjonen lenger tid enn vanlig”, skriver de i SMS-en som er sendt ut, og ber folk gå inn på siden for mer informasjon.

Jobber på spreng

Brøytemannskapene har jobbet på spreng de siste dagene, med store nedbørsmengder i form av snø.
Det har gjort framkommeligheten utfordrende for mange, også renovasjonbilene til Årim.

-Dette er på mange måter en tofronts krig med rene unntakstilstanden, forteller kommunikasjonssjef i Årim, Caroline Mehl Nakken.

-På den ene siden må brøytemannskapene komme seg fram uten å treffe avfallsdunker som er satt fram. Og på den andre siden må renovasjonsbilene komme seg fram. Så dette er utfordrende for alle.

Kommunikasjonssjef i Årim, Caroline Mehl Nakken ber om forståelse og tålmodighet hos publikum.

Utfordrende

-Hvor langt bakpå ligger dere?
-Det er vanskelig å si, for vi har jo mange forskjellige ruter, og mannskaper som skal tømme opp mot tusen dunker daglig. I dag er det tømming i bysentrum, og det er svært utfordrende for dem.

-Er folk utålmodige?
-Noen blir jo litt frustrerte og vil ha avfallet hentet raskt. Men vi ber om tålmodighet, for alle dunkene blir tømt, det tar bare litt lenger tid nå.
Men vi ber også folk holde området reint for snø, og gjerne strø der renovasjonsbilene stopper og inn til plassen der avfallsdunken skal hentes. Det vil hjelpe oss mye, sier Caroline Mehl Nakken.