Til toppen

Skal dele ut to millioner til 40 talenter

(Annonse) Helt siden 2003 har SpareBank 1 SMN delt ut egne talentstipend. Mer enn 500 unge talenter har siden den gang mottatt over femten millioner kroner. Nå er det åpnet for søknader i 2024, og regionbanksjefen gleder seg til å se resultatet.

At Sparebank 1 SMN heier på lokalt engasjement og regionens mange talenter kom tydelig frem da banken feiret sitt 200-års jubileum med stor fest i Ålesund sentrum i september i fjor.
Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes her sammen med Helsesista fra arrangementet “Våg å være voksen” i fjor. – For oss handler det om å ta samfunnsansvar. Fokus på en god oppvekst og rom og mulighet til å utvikle sine talent er begge viktige områder for oss, sier hun.

– Er du rå på det du gjør, så må du ikke nøle med å søke, sier regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes som gleder seg over en stadig økende søknadsbunke.

– Det betyr jo at det skjer mye, at mange utvikler seg, vil enda mer og brenner for å bidra, sier hun.
Årets søknadsrunde er i gang og hun oppfordrer unge, engasjerte, fremadstormende og dyktige talenter i hele regionen om å søke.

– I år skal vi dele ut to millioner kroner til 40 unge talenter innen kunst og kultur, idrett og gründerskap. Det vil si at alle mottakere av stipendet får 50.000 kroner hver. For å søke må man være mellom 18 og 30 år, og ha et talent innenfor en av de tre kategoriene, forklarer hun.

Heier på unge talenter

I løpet av to tiår med stipendutdelinger har det vært mange dyktige og talentfulle mottakere av stipendet. Og mange har gjort en karriere ut av talentet sitt. Det er de svært stolte over å ha bidratt til.

– Det er så viktig for videreutviklingen av regionen vår at vi har modige ungdommer som tør å gå foran, som viser vei og som inspirerer andre. Talentstipendet er viktig fordi det bidrar til at unge talenter får realisert sine drømmer og mål, sier Stadsnes som er imponert over både nivået og engasjementet hun ser rundt om i egen region.

Mye talent i regionen

Talentene blir plukket ut etter grundige vurderinger av fagjuryer i hver kategori. Ett av kriteriene for å motta talentstipend er at talentet gjør noe ekstra for å bygge opp, utvikle og inspirere i lokalsamfunnet vårt.

– At det er mye talent i regionen er det ingen tvil om. Nivået i fjor var skyhøyt! Vi regner med at det blir en tøff, men utrolig inspirerende oppgave for fagjuryene i år også, sier hun.

– Takket være talentstipendet har jeg hatt muligheten til å omringe meg med folk som er mer erfarne enn meg. Jeg setter veldig pris på den støtten jeg har fått. Det er godt å vite at det er flere som har trua på meg, sier Samuel Namugunga som går under artistnavnet CSN. Han var en av stipendmottakerne i 2023.

Søk senest innen 15. februar

Årets søknadsfrist er 15. februar 2024, og det søkes etter talenter innen følgende kategorier: kunst, kultur, gründerskap og idrett. Og det handler om et brennende ønske om å ville utgjøre en forskjell og bidra positivt til regionen.

– Er du rå på det du gjør, så ikke nøl med å sende inn din søknad, oppfordrer hun!

Søk her og se hvem som fikk stipend i 2023!