Til toppen

Lokale talenter får to millioner

- I år feirer vi 20 år med løft av unge talenter og 200-års jubileum for oss i SpareBank 1 SMN. For oss er det en stor gave å få være tilstede for, og heie frem de som virkelig brenner for noe. Da trenger vi også bredde, sier Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes i Sparebank1 SMN som avslører hvem som får årets Talentstipend.

– Vi er utrolig stolte av å kunne heie frem lokale talenter og med over 400 søknader viser det tydelig at der er mange som brenner for det de holder på med, og ikke minst at der er mange unge som legger ned en betydelig innsats, sier Regionbanksjef i Sparebank 1 SMN Marita Løvik Stadsnes.

I år deler SpareBank 1 SMN ut hele to millioner kroner i sitt Talentstipend, fordelt på 40 midtnorske talenter innen kunst og kultur, idrett og gründerskap i Midt-Norge. I 20 år har SpareBank 1 SMN støttet midt-norske talenter, og blant de som mottar årets stipend finner vi Fride Holøs, Mateo Christensen, Tharand Hurlen og Lovise Andresen fra Sunnmøre.

Over 400 søknader

Med over 400 søknader er det juryer innenfor idrett, kunst og kultur og gründerskap som har plukket ut de 40 unge talentene som i år mottar Talentstipendet fra SpareBank1 SMN. Vinnerne mottar et stipend på 50.000 kroner hver.

– Årets søkertall var høyt, og det samme var nivået på søkerne. Talentene er kåret etter grundige vurderinger av fagjuryer i hver kategori. Vi bruker å motta flere hundre søknader til dette populære stipendet. Det er alt fra idrettsutøvere, musikere, kunstnere, gründere og andre talenter som søker, forteller Marita Løvik Stadsnes som er stolt av bredden som synliggjøres.

– Målet med stipendet er jo nettopp å løfte frem, bidra til å utvikle og inspirere lokale talenter, slik at de lettere kan nå sine mål. En fellesnevner for talentvinnere er at de har evnen til å gjøre en forskjell, de våger å prøve der andre kanskje vil gi opp, og de ønsker å bidra positivt til regionen de er fra, sier hun.

De fire fra Sunnmøre og Ålesund er: filmskaper Mateo Christensen 26 år, Tharand Josefine Vestre Hurlen (24) som har levert solide resultater innen Sportsdrill, skuespiller Fride Snipsøyr Holøs (25) og friidrettsutøver Lovise Skarbøvik Andresen (19) fra Ellingsøy.

20 år med støtte til talenter

Siden 2003 er det delt ut mange, mange millioner kroner. Nettopp til unge talenter.

– Mange av de som har fått støtte har endt opp som profesjonelle innen sitt felt, som for eksempel Johannes Klæbo, Malin Skulstad Sunde, Amalie Sandvik og Knut Håland. Vårt bidrag skjer via vår unike eiermodell, forklarer regionbanksjefen om
SpareBank 1 SMN med sine 225.000 personkunder og 15.000 bedriftskunder.

– Lokalsamfunnet er vår største eier, og får derfor sin del av bankens overskudd. Dette kaller vi samfunnsutbytte, og hvert år bidrar det til små og store formål som skal gjøre Midt-Norge til en enda bedre plass å bo. Dette samfunnsutbyttet er øremerket allmennyttige formål i regionen, og i år har banken avsatt hele 250 millioner kroner til utdeling, sier hun.