Til toppen

\ loading=

Finn frem brukt sportsutstyr og bli med på byttehelg!

Én av fire sier at tilgang på sportsutstyr er et hinder for at barnet skal teste ny idrett. Det viser en undersøkelse SpareBank 1 SMN har gjennomført. Et av tiltakene som kan bidra er å kjøpe brukt og bytte utstyr. Mandag 27.11 kl. 16.00 – 20.00. inviterer banken og Blindheim idrettslag til stor byttedag.

Fra fjorårets byttehelg som ble en stor suksess. På bildet: Daglig leder i Blindheim IL Petter Oseberg (t.v) og  Marius Nedregård Nakken i SpareBank1 SMN med to par ski som ble levert inn.

– Vi er utrolig takknemlige for samarbeidet med Blindheim idrettslag om byttehelg. Noe av det vi kan bidra med sammen for å gjøre idrett mer tilgjengelig for alle, er nettopp å legge til rette for at alle kan få tak i rimeligere utstyr, sier Marita Løvik Stadsnes som er regionbanksjef i Sparebank 1 SMN i Ålesund.

Hun viser til en undersøkelse banken har gjennomført i samarbeid med YouGov, som viser at familieøkonomien er årsaken til at mange barn ikke får delta i idrett. Noe av hovedfunnene i undersøkelsen er at 29 prosent av de som ble spurt har valgt å ikke introdusere barn for en idrett fordi det er for dyrt, 25 prosent oppgir at utstyr er et hinder for at barnet skal få teste en ny idrett og hele 67 prosent sier de synes barneidrett er for dyrt.

Ønsker billigere utstyr

På spørsmål om hva foreldre tror ville gjort idretten billigere, peker mange på rimeligere utstyr og utlån av utstyr fra klubbene som en av løsningene.

Kanskje du har et par skøyter liggende som andre kan ha stor glede av? ta de med til Blindheim IL og Byttehelga!

– Det kan være dyrt å drive med en idrett som krever stadig nytt utstyr. Noe av det vi kan bidra med, er å legge til rette for utlån, ombruk og leie. Byttehelgen vi arrangerer i samarbeid med SpareBank 1 SMN er derfor et viktig tiltak, sier Petter Oseberg i Blindheim IL som gleder seg til årets utgave av Byttehelg.

– Finn fram det gamle utstyret!

Hele 61 prosent av de som deltok i undersøkelsen sier de har utstyr eller klær de ikke lenger bruker, og som også kunne ha vært solgt videre.

Dermed blir oppfordringen fra både banksjefen og idrettslaget; Sjekk i boden, på loftet og i garasjen, finn fram det du ikke har bruk for eller har vokst fra, og ta det med til byttehelg!

– Det er en smart løsning for både lommebok, miljøet og fellesskapet, sier Stadsnes.

Innlevering av brukt utstyr skjer fredag 24.11 kl. 09.00 – 19.00 og selve byttedagen blir mandag 27.11 kl. 16.00 – 20.00.

En undersøkelse gjort av Sparebank 1 SMN viser at manglende tilgang på sportsutstyr er et hinder for at barn skal teste ny idrett. Byttehelgen gjør det mulig for folk å selge og kjøpe sportsutstyr og klær de ikke lenger bruker.

Fakta om byttehelgen:

Byttehelg er et samarbeid mellom Norges Skiforbund Langrenn, Norges Idrettsforbund, SpareBank 1 og idrettsklubber over hele landet.

Byttehelg blir arrangert av idrettslag, og gjør det mulig for folk å selge og kjøpe sportsutstyr og klær de ikke lenger bruker. Idrettslaget selger så utstyret på et bruktmarked.

Tallene kommer fra SpareBank 1 sin årlige byttehelg-undersøkelse, der foreldre til barn under 18 år blir spurt om idrett og økonomi. Undersøkelsen ble gjennomført av YouGov på oppdrag fra SpareBank 1.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!