Til toppen

Derfor bør du melde deg på DNB-uka

Er det lenge siden du har gått gjennom din egen økonomi og tatt grep for å være rustet for ulike faser i livet? På DNB-uka i Ålesund 3. – 6. mai deler banken sine beste råd.

Banksjef Anna Gran Berild gleder seg til å ta mot publikum til DNB-uka 3.-6. mai.

Med renteøkninger, dyr tid og uro i Europa er det kanskje viktigere enn noen gang å ta en gjennomgang av sin private økonomi. Med arrangementer som «Bolig og burger», «Kjøp av første bolig» og «Hvordan bli pensjonistmillionær» ønsker DNB å vise at privatøkonomi både kan være interessant, lærerikt og nyttig.

– Alle bør bruke tid til å gå gjennom sin egen økonomi med jevne mellomrom. Med DNB-uka ønsker banken å sette privatøkonomi på dagsorden, sier Anna Gran Berild, banksjef for personkundemarkedet i DNB.

– Man trenger ingen forkunnskaper om privatøkonomi for å melde seg på arrangementene. Vi går gjennom de mest grunnleggende rådene. Flere av arrangementene begynner allerede å bli fulltegnet, så det er lurt å ikke vente lenge med å melde seg på, sier hun.  (Se påmeldingslenke nederst i saken).

Økonomi i ulike livsfaser

Det er viktig å tenke økonomi i alle faser av livet. Og jo tidligere du starter, jo bedre.

– Jeg er forbauset over hvor liten plass privatøkonomi har i læreplanen på skolene. Temaet griper så grunnleggende inn i livene våre og er så viktig at det burde være et obligatorisk fag i skolen, sier Berild.

– Vi opplever et stort kunnskapsbehov blant unge. Vi hadde et foredrag på en skole her forleden. Selve foredraget varte i en time. Men elevene satt igjen etterpå og stilte oss spørsmål i én og en halv time! Det forteller oss at kunnskapsbehovet er stort, og at privatøkonomi har alt liten plass i ungdoms- og videregående skole, sier hun.

Banksjef Anna Gran Berild ønsker velkommen til DNB-uka på PIR. Flere av arrangementene begynner å bli fulltegnet, så det begynner å haste hvis du vil sikre deg plass.

Uformell atmosfære

Under DNB-uka får publikum servert bankens aller beste råd om høyaktuelle temaer. Programleder er komikeren Lars Berrum og Sarah Isabella Aarøe, som skal sørge for at foredragene skjer i en morsom og uformell atmosfære på PIR.

Onsdag 6. mai får publikum gode råd om salg av bolig, mens banksjef Anna Gran Berild skal snakke om temaet «Privatøkonomi i turbulente tider». Her får deltagerne innsikt i små og store grep for å holde orden på økonomien i en tid der budsjettet har blitt noen hakk trangere enn før.

Deretter blir det «Bolig og burger». Som tittelen antyder, blir det gode tips om kjøp av første bolig. Bør du eie eller leie? Og hvilke feller må du passe deg for når du begir deg ut i boligmarkedet for første gang? Med en god burger og drikke attåt.

– Kjempepopulært tema, og denne dagen er nesten fulltegnet allerede, sier banksjef Berild.

Torsdag 4. mai kan du lære mer om pensjon- og fondssparing fra bankens dyktige fagpersoner. (Se hele programmet i lenken under).

– Vi håper at de som kommer skal sitte igjen med en god følelse av at privatøkonomi kan være gøy og lærerikt, og at det er nyttig å ta grep om privatøkonomien uansett hvilken livsfase du befinner deg i. Det er ikke noe som gleder oss mer enn når vi treffer igjen folk som takker oss for at vi har gitt gode råd som har hjulpet dem å ta kloke valg for fremtiden, sier Anna Gran Berild.

Komiker Lars Berrum skal sørge for god stemning under DNB-uka. (Foto: Stand Up Norge)
Avslutningsvis har banksjef Gran Berild et tips som kan gjøre privatøkonomi litt spennende og lystbetont:

– Book en økonomidate med ektefellen, samboeren eller partneren din! Sett av en kveld, for eksempel med god mat og drikke der dere går gjennom forhold som kan påvirke økonomien, og som tar høyde for uventede situasjoner. Her kan man blant annet gå gjennom hvilke forsikringer dere har. Det kan fort bli kostbart å ikke være riktig forsikret. Vi opplever også at noen har forsikret hunden sin, men glemt å tegne egen ulykkes- eller livsforsikring, sier Gran Berild.

– Og har dere samboerkontrakt? Hva med fremtidsfullmakt hvis partneren blir ute av stand til å ta vare på egne interesser? Det er også smart å opprette en felleskonto til regninger og mat. Slike ting er det viktig å diskutere og være bevisste på, sier banksjefen.

Her kan du lese mer om programmet og melde deg på DNB-uka 3.- 6. mai.