Til toppen

Ålesund Maraton satser friskt!

Bygatene blir igjen arena når Ålesund Maraton går av stabelen 8. juni. Arrangøren håper på enda flere støttespillere og høyt engasjement når de gjør folkefesten både større og bedre.

 

Ålesund Maraton er for store og små med løyper i alle varianter.

Støttespillere

– Gjett om vi gleder oss, sier Monica Giskeødegård Isaksen. Hun er avdelingsleder i Møre og Romsdal for Bedriftsidretten som er arrangør for Ålesund Maraton

Bygatene blir igjen arena til sommeren. Nå er de i full gang med planleggingen og også på jakt etter alle som ønsker å engasjere seg. – Vi trenger både folk og sponsorer, og er allerede godt i gang, sier Monica som går bredt ut.

-Hva er det dere ønsker dere av de som melder seg?

-Det er flere ting. Det er kostbart å avholde et så stort arrangement, og som en non-profit organisasjon er vi helt avhengig av økonomisk støtte. Så vi håper at vi kan nå ut til flere støttespillere som kan bidra økonomisk, men det er ikke bare det vi ønsker oss altså, understreker hun.

-Vi er også ute etter alle som har et engasjement de ønsker å bruke på Ålesund Maraton, enten som frivillig på selve dagen, eller ved å bidra inn i arbeidsgruppa i månedene i forkant. Vi har det veldig kjekt sammen, og det er stas å få bidra inn i noe så stort som viser så godt igjen i bybildet, sier Monica, som har mange forskjellige oppgaver som skal løses.

-Det er mye en kan bidra med, så det er bare å ta kontakt om dette høres kjekt ut. Så er vi også på jakt etter de som sitter på gode ideer og er kreative og vil bidra inn til aktiviteter som kan foregå rundt om i løypa eller på St. Olavs plass på selve løpsdagen. Det er noe vi vet at publikum og løpere setter stor pris på, legger hun til.

Det er fjerde gangen Ålesund Maraton arrangeres, og både i og ved løypa, samt ellers i sentrum inviterer Monica og Bedriftsidretten hele byen til å være med på å lage liv og røre. Bli med å heie og lage god stemning, er budskapet.

Start og mål er på St. Olavs plass, og i løpene kan en benytte fantasien til å lage mye gøy.

Bruk fantasien

-Vi ønsker altså å gjøre mer ut av rammen rundt løpet. Derfor håper vi at de med gode og morsomme ideer melder seg til oss. Også i selve løpene ligger det store muligheter for å lage god stemning, forteller hun.

-Blant annet skal det arrangeres en fem kilometer stafett. Og her er det virkelig mulig å markere seg for bedrifter, studentlag, venner og organisasjoner.

-Rett og slett litt ablegøyer?
-Ja, så absolutt. I stafetten kan en stille lag på opp til seks løpere, og her er det bare å slå seg løs, sier hun.

-Her kan man satse på å vinne «best in show», eller man kan gå for vinnertiden, her er alt lov.

Ålesund Maraton har flere distanser å velge i denne dagen, både for store og små.

-Det blir fullmaraton, halvmaraton, barnas maraton, fem og ti kilometers løp. Og noen av distansene kan en jo også spasere, forteller Monica.

-Toppåret vårt deltok det ca 1.300 løpere. Det håper vi jo å toppe i år. Hovedarenaen er altså på St.Olavs plass. Men vi tar mange av bygatene i bruk denne dagen, og vil fylle byen med liv og røre. Nå håper vi mange vil bli med, sier hun.