Up & Away får selskaper opp og fram#Viersentrum: Up & Away, det digitale markedsføringsselskapet midt i sentrum gjør nettopp det. De sørger for at selskapers digitale markedsføring får varene, tjenestene og ikke minst salgstallene opp og fram.

Jostein Dahl Gjeldsvik (t.v) og Stefan Olsen trives godt med kontorer i Apotekergata.

Når en går rundt i Ålesund sentrum ser en masse rart og interessant. Og ikke minst vanlig i et bysentrum, som butikker, restauranter, busser, biler, parkeringsvakter, renholdere, hoteller og andre viktige funksjoner som vi i ”Vi er sentrum” prøver å sette fokus på.

Men løfter en blikket litt. Ser på informasjonstavler og ringeklokker ved porter og dører, ja så oppdager en et stort mangfold.

Alle de som gjør ting vi ikke ser helt i hverdagen, men som betyr så mye for så mange.

Selskapet Up & Away holder til i Apotekergata, noen få trapper opp fra ei pulserende gate.

Der sitter Jostein Dahl Gjelsvik og Stefan Olsen, i et lite kontor i lokaler de deler med billettselskapet Tikkio.

-I tre år har vi arbeidet sammen i Bmerk, tidligere I&M, men for et år siden etablerte vi Up & Away. Vi har fortsatt et godt samarbeid med vår tidligere arbeidsgiver, sier Stefan.

Når Bypatrioten spør Jostein og Stefan og hva de gjør så forstår vi raskt at dette er innvikla greier. Men det finnes altså en kortversjon.

-Vi driver med digital markedsføring og ønsker rett og slett at kundene våre skal være synlig på nettet. Og skal de det kreves det mye analyse for blant annet å se hvor godt en annonse fungerer en plass, og om ikke pengene bør flyttes en annen plass der det fungerer bedre.

Det er adferdsbasert, altså hva målgruppen gjør, forteller Stefan og nevner et tenkt eksempel om ei dame som skal selge en sofa.

(Fortsetter under).

De to kollegene etablerte selskapet sitt for et år siden. Og hver dag hjelper de selskaper Up & Away.

-Alt ligger til rette for at hun er mottakelig for en sofa.

-Noe en ser på algoritmer?

-Ja. Alle sporene hun har lagt ut viser at hun trenger en sofa. Spor som at hun har kjøpt ny leilighet, har solgt sofaen sin, skiftet jobb, flyttet osv. Slike ting gjør at et marked ser at hun er en som kan tenkes å bli en sofakjøper.

Jostein og Stefan elsker det de driver på med, og ikke minst at de fra et lite kontor i Ålesund sentrum kan bety enormt for store selskaper både i Norge og internasjonalt.

-Vi er veldig spisset i det vi gjør, men vi har begge veldig bred erfaring. Kundene våre kan nok til tider se på oss som pågående, men detaljer er avgjørende for at vi skal kunne gjøre en god jobb for dem, sier Jostein, som opprinnelig er fra Bergen, og faktisk har et artistnavn på privaten.

-Jostein er faktisk en svært dyktig elektronica-musiker, med artistnavnet ”Pjusk”, avslører Stefan, som også selv er en habil musiker.

Jostein og duo makker Rune Sagevik går svanger med ny album. Stefan er ålesunder og gitarist, aktuell for Kim Larsen tribute på Teaterfabrikken.

Og til tross for nærhet på et lite kontor, forskjellig musikksmak og at de kommer fra to forskjellige byer med sterkt selvbilde så trives de i hverandres selskap.

-Men hva er deres plass i sentrum?

-Vi er jo usynlig og mangler en fasade ut, men vi er veldig bevisste på å være i sentrum. Derfor framsnakker vi sentrum hele tiden ovenfor våre kunder.

For ti år siden opplevdes sentrum som dødt og kjedelig på mange måter. Nå skjer det mye, og det er noe vi så absolutt vil være med på, sier Stefan, og får et anerkjennende nikk fra sin bergenske makker.