Salongen med det store hjertet midt i sentrum#Viersentrum: Midt i sentrum, på gateplan, akkurat der de ønsker å være finner du Salong Løv. En salong der velvære står helt sentralt, og der også de med mangel på hår får god hjelp.

Hos Salong Løv skal en ikke føle at frisørene har dårlig tid. Å føle ro og velvære er viktig.

-Ja, det stemmer. Vi har en egen Apollo-avdeling der vi hjelper kunder med hårdeler og parykker, sier Linda Bakke hos Salong Løv i Løvenvoldgata.

Linda etablerte salongen i 2018 sammen med Reidun Høybakk og Janne Fjørtoft. Sammen eier de og driver Salong Løv, som ligger i et lokale der det har vært mye forskjellig opp gjennom tidene.

Men med Salong LØV er på mange måter ringen sluttet.

-Ja, for her var det også frisør for rundt åtti år siden også, og nå er vi her, forteller Linda, som var klar på hvor de ville etablere seg.

-Vi skulle være på gateplan utenfor et senter. Dermed havnet vi her, med en perfekt beliggenhet like ved gågata og Ålesund Storsenter, midt i byen.

Salong LØV ser ved første øyekast ut som en liten frisørsalong, men i andre etasje har de tre eierne slått ut vegger og fått et stort frisørstudio, i tillegg til avdelingen for parykker og hårdeler.

-Vi leste at en kunde beskrev dere på nettet som noe mer enn bare en frisør. Stemmer det?

(Fortsetter under).

Salong Løv har en egen avdeling for de som av forskjellige årsaker mangler hår, helt eller delvis.

-Jo, vi er nok det på flere måter. Det aller viktigste er at kundene våre skal føle ro og velvære. De skal ikke oppleve at det stresses rundt dem, men få en skikkelig individuell behandling.

Vi tar en kunde om gangen. Vi går ikke i gang med en ny kunde, selv om den første sitter med behandling som går på tid, sier hun.

Som nevnt innledningsvis består Salong Løv av to avdelinger.

-Ja, vi har en avdeling for de som har hår og skal gjøre noe med det.

Men vi har også en avdeling for de som av forskjellige grunner ikke har hår.

Vi er med i en nasjonal kjede, Apollo, der vi er så heldige å få hjelpe mennesker som er i en sårbar situasjon, for det er mange grunner til at noen mister håret helt, eller delvis. Ofte er dette relatert til behandling for sykdom, sier Linda.

-Vi får faktisk donorhår fra mange som enten sender inn eller kommer hit.

Dette blir det både parykker og hårdeler av, og en skal ikke kunne se det på den som bruker det. Det har skjedd mye på dette området for at det skal se helt naturlig ut, forteller hun.

(Fortsetter under).

Linda Bakke (f.v), Martine Staurset, Janne Fjørtoft og Reidun Høybakk hos Salong Løv føler kundene har tillit til at de ivaretar smittevernet på en ypperlig måte. Liselotte Ruud Barstad var ikke tilstede da bildet ble tatt.

De fem som jobber i salongen er svært opptatt av smittevern når de tar mot sine kunder.

-Jeg føler folk har tillitt til oss, og at de føler seg trygge når de kommer hit, sier Linda, som sammen med sine fire kolleger har tatt smittevernkurs.

Flasken med desinfiserende sprit og klut er aldri langt unna, men brukes flittig mellom hver kunde.

-Det var ganske tøft i fjor når vi måtte stenge ned i syv uker. For vi var jo rimelig nyetablerte.

Det var tøft, men heldigvis har vi klart å lande på begge beina, sier Linda, som setter pris på at de ikke ble stengt ned denne gangen.

-Nå holder vi åpent til og med onsdag. Da stenger vi dørene for påsken, sier Linda Bakke, som sammen med sine fire kolleger tar en velfortjent påskeferie.

Og når høytiden er over står de atter klar for alle som har behov for dem.