Restaurantbrødre med ståltro på sentrum#Viersentrum: 1.mars i fjor tok brødrene Tore (44) og Andreas (41) Lindbæk over spisestedet Let`s Eat Deli ved Kiperviktorget. Etter to uker med opplæring stengte landet ned. Fortsatt vet de ikke hvordan det er å drive stedet i ”normale tider”. Men har troa.

Tore (t.v) og broren Andreas Lindbæk har ståltro på å drive Let`s Eat Diner ved Kiperviktorget. De tok over da pandemien rammet, og har dermed ikke opplevd "normale" tider for restauranten.

Ute, der Let`s Eat Deli har uteservering på varme dager, og der brødrene Tore og Andreas Lindbæk fikk satt opp en utendørs bar biter kuldegradene godt. Nå venter alt på varmere og normale tider.

-Vi fikk to uker med opplæring i konseptet med Monica Langvatn, en av de tidligere eierne, så sa det stopp.

Landet stengte ned, og det ble langt mellom gjestene, sier Tore Lindbæk, eldstemann av de to.

-Det har jo gått litt i bølgedaler, skyter bror Andreas inn.

-Men sier Erna ”hold dere hjemme”, ja så gjør de virkelig det. Noe vi merker. Da går det to uker før det siger på igjen, sier han.

De to er ikke noviser i å drive restaurant. Andreas er utdannet lærer, men har jobbet som sportsjournalist noen år i Oslo. Tore har BI og internasjonal markedsføring, og har jobbet innen restaurantbransjen i Ålesund i mange år.

Sammen bygde de opp Urke Kaihus i Norangsfjorden til å bli et svært populært sted. Nylig kom fraksjoner av utleierne på banen og ville ta over. Brødrene måtte se år mer hardt arbeid forsvinne over på andres hender.

(Fortsetter under).

Pasta og sandwich. To vinnere for Let`s Eat Deli. Men Tore og Andreas håper det ikke går lang tid før de også kan servere husets populære tapas i restauranten. Nå er det kun tapas på bestilling.

-Er det ikke slik da av og til? Når noe bygges opp til å bli bra så kommer det noen som vil rive ned og ta over. Trist, for vi hadde flere planer for stedet. Blant annet mikrobryggeri, sier Tore.

De to brødrene sutter ikke på den sure karamellen, og de angrer ikke på at de tok over et spisested i Ålesund sentrum da pandemien rammet. De har nye planer, også for det store baren som står på utsiden. De hevder de går ”all in” uansett.

-Dette har vi troa på skal gå bra, selv om vi må innrømme at det nok tar tid før normale tider kommer tilbake. Vi har en god del stamgjester som kommer og spiser lunsj. Litt morsomt er det jo at vi egentlig ikke vet hvem alle stamgjestene er enda, men vi skal ta godt vare på dem som kommer.

For oss er jo stedet kun en opptur ettersom vi tok over når pandemien rammet. Herfra er det kun en vei, sier Tore.

Konseptet til Let`s Eat Deli er fra USA, og helt nytt for brødrene. På den måten har de rolige tidene gitt dem tid til å lære. For de kommer til å være tro mot konseptet.

-Monica og Cecilie har gjort en fantastisk jobb, og vi håper at gjestene er tålmodige med oss, slik at vi kan bli helt fortrolig med konseptet, og vi er godt på vei, sier han.

(Fortsetter under).

Brødrene har store planer for utearealene til Let`s Eat Deli. Baren de har fått laget skal bli brukt, og nå ser de fram til lysere tider med sol, sommermeny, utvidet åpningstid og mer normale tider.

Cateringmarkedet er lik null for Let`s Eat Deli. Et marked som var stort for dem.

Takeaway surrer og går, sier brødrene, som kjører ut ved avtale.

-Hva er deres plass som drivere i sentrum?

-Vi vil være den aktøren som vil fortsette det Let`s Eat Deli har vært for Ålesund sentrum og gjestene siden 1995, sier Tore.

-En skal møte topp kvalitet og god service når en besøker oss. Det er førsteprioritet. Hos stamgjestene våre får vi heldigvis ærlige tilbakemeldinger. Det lærer vi av, sier Andreas.

-Hva betyr Kiperviktorget for dere? Som det jo også skal gjøres noe med.

-Torget er viktig for oss. Og vi har blitt kontaktet av arkitektene, så vi får ha en stemme inn i prosessen. Samtidig er vi spente på huseiers planer i forbindelse med torget. For det er planer.

Vi er glad vi ligger her, og vi har planer blant annet for utearealet, for på sommeren får vi flere strenger å spille på.

Nå ser vi synergieffekten av Bybadet.

Nei, dette skal gå bra, og nå går vi mot lysere tider. Vi ser fram til sol og sommer med egen sommermeny og utvidet åpningstider.

Og så håper vi at Let`s Eat Deli sin populære tapas kan komme i disken igjen. Nå kan den bestilles fra oss, men vi gleder oss til å kunne servere den i restauranten igjen, sier Tore.