Max Spill viktig for frivilligheten# Viersentrum: Vi lister oss inn i lokalene til Max Spill i Kongens gate 5. Stillheten brytes av damestemmen som leser opp tall. De som spiller bingo håper selvfølgelig på en storgevinst, men de sørger også for svært viktige kroner til lokale frivillige organisasjoner.

Julebord, trekning av fenalår, VIP-kveld og daglig dryss av 10.000 blanke norske kroner hver dag denne uken er hva Linda Harbak kan friste med, og selvfølgelig et sosialt miljø der alle liker å spille bingo.

Den landsdekkende kjeden Max Spilll As har holdt til i Ålesund, og i lokalene helt i begynnelsen av gågata, i Kongens gate 5 siden 2009. 

Ei trapp opp og det spilles Bingo. Et titalls mennesker er samlet i lokalet når vi tar turen innom. 

Bingo er sosialt, selv om hver og en konsentrerer seg om sin egen bong med tall. Og nå fremmover mot jul kan en, om en er riktig heldig, spe på julebudsjettet betraktelig.

-Det stemmer. Vi skal faktisk spille ut en stor jackpot på 10.000 kroner hver dag hele denne uken, sier daglig leder Linda Harbak

-I tillegg blir det utlodning av fenalår, VIP-kvelder og julebord. Det sistnevnte den 16.desember. Da blir det god julemat på gjestene våre.

8. desember er det duket for VIP-kveld. Da blir det gull, glitter og stas med en egen spilleplan, forteller hun.

Max Spill i Kongens gate kan skilte med mange faste kunder, nå er de tilbake etter koronapandemien.

-Vi var nedstengt en periode, men heldigvis kom de tilbake når vi åpnet igjen, og vi ser de synes det er godt å komme tilbake for å spille og møte kjente, sier hun.

-Det er naturligvis ikke mye prat her, men er det sosialt når en må være så stille da?

-Joda, sosialt er det. Rett nok er det stille under spillene, men mange kommer før spillene begynner, og det er jo korte pauser mellom spillene sier hun.

(Fortsetter under)

Dagny Villa (t.v) er daglig styreleder i Norsk Revmatikerforbund Møre og Romsdal. Hennes organisasjon fikk i fjor 60.000 kroner, i likhet med en rekke andre frivillige lag og foreninger. Hele 800.000 kroner delte Max Spill ut i fjor. Daglig leder i Max Spill, Linda Harbak er glad for at de og kundene deres kan bidra så mye til frivilligheten.

Både i bingosalen og rommene med spill fra Norsk Tipping og andre leverandører sitter mennesker som underholdes, og ikke minst håper på en jackpot eller større gevinst.

De som garantert får en god gevinst er de frivillige organisasjonene. 

-I fjor ble det delt ut 800.000 kroner i støtte til frivilligheten, forteller Harbak.

Organisasjonen Norsk Revmatikerforening Møre og Romsdal er en av disse.

-Den støtten vi får fra Max Spill er av stor betydning for oss, sier fylkesleder Dagny Villa.

-I snitt har vi fått rundt 60.000 kroner i året. Et år var vi oppe i 75.000 kroner.

Pengene har vi brukt på leir og turer for barn og familier i foreningen. I tillegg holder vi kurs og aktiviteter, som trening i basseng som jo er viktig for revmatikere, forteller Villa.

Det er Lotteritilsynet som godkjenner organisasjoner som skal få støtte fra spillvirksomhet, som på sin side er pålagt å dele av overskuddet til organisasjonene.

-For noen år siden kom Lions Borgund og ville ha støtte til julelysene i sentrum. De er nå mottaker, og som de andre kunne de motta 60.000 kroner i fjor, sier hun.

Tar du turen innom Max Spill, ja så er du altså med å støtte julelysa i sentrum, barn med revmatisme, aktiviteter for døve, blinde og de som er rammet av MS.

I tillegg støttes både skolekorps og flere idrettslag av penger generert gjennom Max Spill i Ålesund sentrum.