Kremmergaarden hører til i bysentrum#Viersentrum: En by utvikler seg, og i 1980 fikk Ålesund sentrum sitt aller første kjøpesenter, midt i hjertet av byen. Og siden den gang har også senteret utviklet seg, og senterleder Susanne Lunde Petersen er tydelig glad i senteret sitt.

Kremmergaarden har på mange måter ei "hovedgate" det er greit å bruke når det er litt hustrig ute. Og inne har senteret utviklet seg mye, og senterleder Susanne Lunde Petersen har mye å by på for de som stikker innom.

Ute er det litt duskregn. Ikke så kaldt, for det er jo mai, men akkurat slik at det er greit å kunne stikke innom Kremmergaarden, for byens eldste kjøpesenter, som åpnet i 1980, har helt siden da vært en fin plass å gå ”innomhus” når det er på det mest hustrige utenfor.

-Vi skulle jo feire jubileum i fjor, men det satte jo pandemien en stopper for, som så med alt annet, sier Susanne Lunde Petersen, senterlederen som selv har lang erfaring i butikk og salg. Ja som faktisk startet i salg som 15.åring.

-Joda, jeg har bakgrunnen min fra salg. Mye innen klær, og senere frisørbransjen. Utdannelsen min er innen markedsføring og merkevarebygging.

-Du vet rett og slett litt om hvor skoen trykker for de 18 butikkene du har i senteret?

-Ja, jeg gjør jo det. Jeg kjente raskt at det var veldig greit med salgserfaring når jeg begynte i jobben som senterleder for to år siden. En er litt mer på bølgelengde med de som driver butikkene da, sier hun.

Rundt 100 personer jobber hos de forskjellige aktørene i Kremmergaarden, som har en gulvflate på 6.300 kvadrat, og 300 parkeringsplasser til disposisjon.

I tillegg har over 300 personer sitt daglige virke i etasjene over kjøpesenteret.

Kremmergaarden har endret seg mye siden åpningen i 1980, og har fortsatt å utvikle seg med Susanne som senterleder.

(Fortsetter under).

Kremmergaarden har utvidet, pusset opp, endret og gjort seg stadig mer staselig siden startet i 1980.

-Jeg synes det begynner å bli et veldig bra senter.

Når vi pusset opp i fjor var det tjue år siden sist. Den gang kom også det vi kaller ”den nye delen”, selv om den jo er over tjue år gammel nå.

Men så ble det påbygg i 2017 med flere etasjer som nå er fylt opp med tjenester og bedrifter.

I to år, siden mars 2019 har Susanne vært senterleder, og i løpet av denne tiden har det skjedd mye, og mer skal skje.

-Om litt kan en jo lese i Bypatrioten om en ny butikk i hovedetasjen. Hvilken butikk det er holder jeg litt tilbake så lenge. Samtidig jobber vi med enda en aktør i underetasjen.

Men så kommer det også nytt og friskere inngangsparti mot vest.

Når jeg startet i jobben så jeg at Kremmergaarden kunne bli et kulere senter. En møteplass der folk kan møtes og trives.

(Fortsetter under).

Kremmergaarden har blitt et "kult" senter å besøke, med sine butikker, spisesteder og området der folk kan ta en liten stopp. -Kremmergaarden har blit et senter der folk møtes og trives, sier senterleder Susanne Lunde Petersen.

-Føler du at senteret har ”blitt ditt” på en måte?

-Jo, jeg får jo være med å sette preg på senteret, og vi er på god vei nå. Det har blitt et mer innbydende senter, og vi ser at nye kundegrupper bruker senteret. Spesielt barnefamilier og ungdom.

-Vi har fått et flott område der folk kan sitte, nye spisesteder som Geiranger bakeri, Evergreens og VINNI Bar & Restaurant som har fått et større område for uteservering, så Kremmergaarden har blitt et senter der folk møtes.

-Hva er senterets plass i et bysentrum som Ålesund?

-Jeg føler vi hører hjemme her, og et kjøpesenter er en sosial arena og viktig møteplass, noe som er helt nødvendig for et bysentrum.

Og vi spiller på lag med de andre aktørene som er i sentrum, for det er også viktig å ha gode tilbud på gateplan.

-Dere utfyller hverandre?

-Ja, det gjør vi, og vi framsnakker hverandre, sier Susanne, som nå er spent på sommeren.

-Vi hadde jo en fantastisk sommer i fjor, med norske turister som kom og besøkte oss, så vi håper på at denne sommeren skal bli like bra.

Nå har vi jo enda mer å tilby også, sier Susanne Lunde Petersen.