Ny arena for GummibåtfestivalenVi er i rute og det fyller seg opp, sier prosjektleder i Bypatrioten Sindre Veblungsnes. Fredag 14. juni arrangerer de byens mest uhøytidelige sommerfest: «Ålesund Gummibåtfestival». Dette er tredje året på rad, og i år med eget telt på Dronning Sonjas plass. (Tekst/foto: Fridgeir Walderhaug) 

-Det handler om å ha det gøy, sier Trine Klemetsen. Her er det noen som virkelig har det moro, både i og utenfor gummibåten.

«Ålesund Gummibåtfestival» er en uhøytidelig konkurranse med løs snipp, der næringslivet, lag og organisasjoner får målt styrke i Brosundet, kun ved hjelp av oppblåsbare gummibåter og plastårer.

Å ha det gøy er viktigst
-«Ålesund Gummibåtfestival» handler mest av alt om å ha det gøy og samarbeide. Vi hører mange gode historier fra kontorene rundt om der man i forkant har møttes i fjøra og på kontoret for laguttak og høylytte diskusjoner rundt taktikk, heiarop og kostymer, forteller han.
-Så er det jo en arena der man treffer andre litt utenfor komfortsonen. Det er bare sunt, sier Trine Klemetsen, som er imponert over både oppfinnsomheten og konkurranseviljen.

-Har du et eksempel?
- Et uforglemmelig øyeblikk var da Hjemmetjenesten på Hessa la på svøm etter båten til Ålesund Parkering. De fikk tak i båten og holdt den igjen, før de smelte på ei laminert parkeringsbot. Skal tro det ble latter og oppstandelse i sundet, sier hun.

(Fortsetter under).

Trine Klemetsen og Sindre Veblungsnes sier at «Ålesund Gummibåtfestival» er i siget med påmeldinger. I år skal et telt settes opp på Dronning Sonjas plass, der hovedarenaen blir.

Ny arena
Nytt av året er at «Ålesund Gummibåtfestival» får sin egen ”arena” på Dronning Sonjas plass.
-Det er jo alltid sånn når man finner på noe nytt at man må prøve seg frem. Det gjør vi i år med eget telt like ved bryggen der startskuddet går. Her blir det både mat og musikk, sier Sindre.

Selveste gummibåtracet starter i havna like nedenfor Dronning Sonjas plass der deltakerne skal utpå i retning Apotekertorget. Her skal de runde bøyen og tilbake. Vinnere av heatene går videre og det kjøres tilslutt finaleheat.

-Det blir lagt opp til fire klasser der en kan vinne premier, heder og ære, og applaus. I tillegg til raskeste båt skal vi kåre ”Best in show, ”Kuleste båt” og ”Beste kostyme, forteller Trine, som med glede kan melde om god påmelding. Nå har vi alt fra gartnere til reklamebyråer, skipselektrikere, barnehageansatte og kjøpesentre om bord, men vi gir oss ikke før det er helt fullt!

God hjelp
For å lykkes med dette har de god hjelp i ryggen. -Det begynner jo å bli et apparat som med alt annet. Både Ålesundregionens havnevesen og RS Ung gjør en kjempejobb i forkant og underveis. I tillegg stiller de i egne gummibåter så dette skal man ikke kimse av, sier Veblungsnes.

Lyst å være med? Send en e-post til post@bypatrioten.com