Årets gøyeste sommerfestFredag 9. juni blir det sjøslag i Brosundet.

Anders Bjørdal i Ålesundsregionesn havnevesen er klar til sjøslag. 9. juni braker det løs under Gummibåtfestivalen i Brosundet.

Hvordan blir det når byens bedrifter og virksomheter skal kjempe om heder og ære, midt i Brosundet i Ålesund?

– Vått og rått og veldig moro. Klart vi blir med!, sier havnekaptein Anders Bjørdal.

Bjørdal og resten av staben i Ålesundregionens havnevesen stiller eget lag, og har allerede utfordret Ålesund Brannvesen og Politiet til en fuktig duell når startskuddet går for Nordsida Gummibåtfestival som Bypatrioten arrangerer fredag 9. juni.

(Fortsetter under)

 

Førstemann til mølla
I disse dager blir bedrifter og virksomheter i Ålesundsområdet invitert til festivalen, og responsen har allerede vært merkbar.

– Vi har et tak på 300 personer, så det kan være lurt å være tidlig ute med påmeldingen. Vi har laget en dagsfestival som vå håper blir byens gøyeste sommerfest, sier Bypatriotens Trine Klemetsen.

 Kamp
På Apotekertorget går to personer fra hvert lag opp i gummibåtene, mens resten av teamet heier. Så er det om å gjøre å komme seg raskest fra A til B når startskuddet går.

– Alt er lov under sjøslaget, bortsett fra skarpe gjenstander( f.eks. kniv og gaffel), minelegging, og påhengsmotor. Bare det å få to voksne personer opp i en gummibåt er utfordrende nok, så jeg tror lagene vil ha mer enn nok med å holde seg flytende, gliser Klemetsen.

Dessuten er lagene oppfordret til å pimpe opp gummibåtene slik at de vekker mest mulig oppmerksomhet underveis.

Fest på Fabrikken
Etter konkurransen fortsetter lagene til Moloveien og Teaterfabrikken, der det blir grilling, livemusikk og moro utover kvelden. Og selvfølgelig premieutdeling til vinnerne av ”Best in show”.

– Vi oppfordrer flest mulig om å komme til Brosundet for å se på sjøslaget. Vi lover mye moro når bedriftene møtes til duell, sier Klemetsen.