Alt om båtparaden 17. maiBypatrioten, Ålesundsregionens Havnevesen og Redningsselskapet Region Midt-Norge inviterer til staselig båtparade 17. mai. Arrangementet er åpent for alle som ønsker å delta.

Bli med på båtparade i Ålesund 17. mai

Arrangørene gleder seg og håper på fint vær. -Vi er ikke storforlangende, men med rette forholdene tilstede snakker vi flere kilometer med båter på fjorden. Tenk for et syn, sier Klemetsen i Bypatrioten.

-Ideén nådde oss via en av våre følgere som så at det gikk mot alternativ feiring uten tog og spurte oss om vi ikke heller kunne ta initiativ til en båtparade. Det passet jo Ålesund og Sunnmøre perfekt, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten som fikk med seg samarbeidspartnere og gode krefter på laget nesten umiddelbart.

- Vi har satt tidspunktet for arrangementet fra kl. 11.00 til ca. 13.00 sier Klemetsen som oppfordrer båfolket til å finne frem både flagg, bjørk og gamle jegermarsjer.

-Dette skal være en kjekk opplevelse for både små som store, så vi håper at hver og en bidrar med pyntet båt og godt humør, sier hun.

Skansen og Ålesundsregionens Havnevesen er med.

Redningsselskapet Region Midt-Norge er med på 17. mai paraden til sjøs i Ålesund

Her ser dere ruten for båtparaden 17. mai.

Ventesone 1 for småbåter som blir med på første etappe gjennom Brosundet

Ventesone 2 for større båter på sørsiden.

Også sikkerheten er viktig denne dagen.

-Vi var i planleggingsfasen av en nasjonal markering i regi av RS sentralt, og det ble derfor helt naturlig med samarbeid på det arbeidet som allerede var i gang her i Ålesund, sier regionleder Bertil Holen som avslører at alle landets redningsskøyter skal på vannet denne dagen.

Han gleder seg til en feiring utenfor normalen, men ønsker å legge til at de som skal feire på sjøen og i paraden må passe ekstra godt på.

- Folk må i tillegg til å ha kontroll på standard sikkerhet, som redningsvest og slukkeutstyr, også overholde smittevernreglene med avstand og antall mennesker. Dette gjelder også på sjøen sier han.

Med i paraden i tillegg til to skøyter fra Redningsselskapet kommer også Ålesundsregionens Havnevesens «Skansen», Parat III, Brannsprøyta og Bankskøyta. I tillegg venter der noen fine overraskelser for båtfolket underveis!

-Det er tross alt 17. mai, og selv om dette blir et veldig rart år, så tenker vi i Bypatrioten at det er viktig å kunne ta et friminutt fra bekymringer og flytte fokuset til de mulighetene vi har, til ting vi faktisk kan få til. Dersom været er med oss, vil jo dette kunne bli et særdeles kjekt kapittel i minneboken, sier Klemetsen som avslutter med at dette nok blir ei flott skue fra verandaer og hager i hele vår langstrakte by. 

Ruten blir som følger! 

Det blir oppstilling på utsiden av Molja på nordsiden hvor starten går kl. 11.00 på signal! Dette gjelder for små og mellomstore båter som er sikre på at de kommer seg under broene når vi skal tøffe gjennom Brosundet på første etappe. 

For de som er av større kaliber ønsker vi at de venter på andre siden av sundet, altså på sørsiden. 

Her starter fellesparaden. NB det er viktig at ledebåt, får gjøre akkurat det, lede! Det er Redningsskøyta og Skansen i front. Resten legger seg bak i god avstand til hverandre og tilpasser farten, sier Klemetsen. 

Se egne kart for ventesoner. De er viktige å overholde grunnet annen trafikk. 

Følg med på eventet her!