Til toppen

Utstillingsåpning med Fredrik Wiig Sørensen

Velkommen til årets sommerutstilling med Fredrik Wiig Sørensen som åpner torsdag 13. juni kl. 18.00. Det er tre år siden hans forrige separatutstilling i KHÅK, som vakte stor begeistring og oppmerksomhet blant publikum. Nå er han tilbake med utstillingen ”Have you been half asleep and have you heard voices”, som mange har ventet på.
OLJEMALERIER OG VERK PÅ PAPIR
Wiig Sørensens utstilling vil vise et utvalg oljemalerier i et spenn av formater, samt mindre verk på papir. Kunstneren har markert seg med sitt helt særegne maleriske uttrykk. Han jobber i stor grad figurativt, hvor han utforsker både eldre og nyere måter å male på. Samtidig som han har klart å skape et eget visuelt univers som ikke ligner noen andre, holder han en tett, men uformell og leken dialog med tidligere epoker, malestiler og idéer. Spesielt ligger kunst- og idéhistorien ofte som et bakteppe i hans maleriske prosess. Både form, komposisjon, lys, detaljer og titler har tydelige referanser til ulike kunstneriske, men også historiske, psykologiske eller dagsaktuelle tematikker. Motivene beveger seg fritt i spekteret mellom det åndelige, eventyrlige, hverdagslige og absurde, og åpner opp for at ulike betraktere kan finne sin mening i hans kunst ut fra sitt perspektiv.
EIRIK HAVNES ÅPNER UTSTILLINGEN
Kunstneren, som er fra Ålesund, men bosatt i Bergen, blir selv til stede ved åpningen. Med seg har han lydkunstner, komponist, musiker og poet Eirik Havnes, som skal åpne utstillingen denne kvelden. Havnes er kjent for sine filosofiske tekster og eksperimentelle lydproduksjoner på kryss av sjangergrenser, og har fått frie tøyler til å presentere sommerens kunstner for publikum. Havnes har en tilnærming til sitt materiale som står godt til Sørensens filosofiske og eksperimentelle innfallsvinkel i billedkunsten. Det blir med andre ord en kveld rik på kulturelle opplevelser i KHÅK.
MARKERING AV SOMMERSESONGEN I KHÅK
KHÅK feirer starten på sommersesongen med utstillingsåpningen og byr på en ekstra overraskelse til noen av kveldens besøkende. Så om du er en ekte Wiig Sørensen-fan, er det definitivt verdt et besøk akkurat denne kvelden 😉
KHÅK + FREDRIK WIIG SØRENSEN
Oljemalerier og verk på papir
Utstillingsåpning torsdag 13. juni kl 18.00
Kunstneren Fredrik Wiig Sørensen vil være til stede
Eirik Havnes skal åpne utstillingen
Arrangementet er gratis og åpent for alle
  • Pris:

    Gratis og åpent for alle.

Dato

13.06.2024
Utløpt!

Tid

18.00 - 21.00

Sted

Khåk Kunsthall
Keiser Wilhelms gate 36, 6003 Ålesund
Opening Hour
10.00-17.00 tirsdag-torsdag. 11.00-16.00 fredag-lørdag. 12.00-16.00 søndag.
Nettsted
https://www.khaak.no/?source=bypatrioten&medium=kalender
Kategori

Arrangør

Khåk Kunsthall
Telefon
70122237
E-post
ida.haugland@khaak.no
Nettsted
Khåk Kunsthall
QR-kode