Fasade på Kremmergaarden godkjent



Nye Kremmergaardens planlagte fasade med lyse glassflater og stopuss ble i dag godkjent av plan- og byggesaksutvalget. 

Berit Westad i Handelshuset Rønneberg AS her sammen med styreleder i Kremmergaarden Odd-Egil Igesund.

Det betyr at fremdriften på prosjektet er sikret. Fortsetter prosjektet som nå ser det ut for at utbygger kan fjerne all utvendig rigg og åpne gateløpene allerede neste sommer.

– Vi ba om ny politisk behandling etter at Rådmannen stilte seg negativ til foreslått løsning. Dette til tross for at vi mente at vi har løst oppfordringen fra politisk utvalg på fortreffelig vis. Vi har delt opp fasaden og funnet en god kombinasjon av materialer med forskjellig struktur. Dette fikk vi bekreftet i dag, når PBU enstemmig gikk inn for det vårt nye forslag til fasader, noe som igjen betyr at vi opprettholder planlagt fremdrift på prosjektet. Det er vi veldig glade for, sier Berit Westad i Handelshuset Rønneberg AS.

Materialprøver henger nå ute i Kremmergaardens fellesarealer.

Prosjektet et allerede godt synlig og forbipasserende kan følge med på endringene fra dag til dag.

-Vi er nå i gang med å legge dekket i tredje etasje. Det betyr at hele bygget er ferdig rigget til desember og at arbeidet med fasadene kan ta til på nyåret, sier hun.

Nye Kremmergaarden med sin svært sentrale plassering midt i jugendbyen Ålesund vi få et moderne preg, men for utbygger har det vært viktig å ta hensyn til omkringliggende bygg og arkitektur. Ei oppgave de mener å ha løst godt.

-Det er klart at et så stort og moderne bygg blir synlig. Derfor har dette med farger og valg av lyse glassflater vært viktig for oss. Både for å åpne opp mot Brosundet og gateplan, men også for å gjenspeile farger i omkringliggende bygg som Rønnebergbua, sier Westad som oppfordrer publikum til å ta turen innom fellesarealet på Kremmergaarden hvor de har hengt opp materialprøver. 

Skisser og materialprøver for "Nye Kremmergaarden" henger godt synlig inne på Kremmergaarden.


-Her har vi hengt opp både fasadetegninger og materialprøver sånn at byens befolkning kan få et godt inntrykka v hvordan bygget vil bli. Vi har allerede fått mange gode tilbakemeldinger på dette etter at vi hang det opp i dag. Veldig kjekt å se at folk bryr seg og involverer seg både i vårt prosjekt og i utviklingen av bysentrum, sier hun.