Miljøvennlig St. HansMiljøselskapet ÅRIM blir med på sankthansfeiringen

Bypatrioten er svært glad for å ha miljøselskapet ÅRIM med som samarbeidspartnere på det som blir en skikkelig festaften for hele familien på Volsdalsberga fredag 23. juni.

I tiden frem mot arrangementet vil vi derfor dele gode tips til hvordan man bør gjennomføre folkefester som dette på en måte som gjør at også naturen vil sette pris på besøk av oss. 

– Vi synes det er veldig kjekt å være med på et godt tiltak som dette som også er inkluderende for alle i området, sier Ingeborg Ukkelberg i ÅRIM. De skal være tilstede med aktiviteter med fokus på miljø og gjenvinning. 
– De som bor i dette området er jo også våre kunder og på den måten får vi som aktør vært tilstede med vårt budskap. Så skal det jo være gøy å lage god stemning på sankthans og det vil vi gjerne bidra til, sier hun om samarbeidet med Bypatrioten. 
Bypatrioten håper å ha publikum med på laget når vi skal feire denne dagen i så fantastiske omgivelser som det Volsdalsberga siste årene har blitt og vil derfor oppfordre alle som kommer om å  ikke slenge søppel og plast i naturen. Vi arrangerer også bålskole for de minste og da er det godt å ha gode tips fra ÅRIM i mente.
– Når det kommer til bål i fjøra er jo det en flott tradisjon og ikke minst en koselig og samlende aktivitet, men det er ikke kjekt for hverken folk eller natur om man ikke gjør det på rett måte, forklarer Ukkelberg. 
– Bålene skal bestå av rent materiale, planker, kvist og ved. Dette skal være ubehandlet trevirke. Så må man heller ikke falle for fristelsen å kvitte seg med gamle møbler på bålene. Da frigjør man en rekke stoffer som man ikke ønsker å ha hverken i naturen eller fritt i luften. Har du planker som er malt eller møbler som er ødelagte skal de leveres til miljøstasjonen, sier hun og forklarer at det er lett å bli avslørt. 
– Man ser lett på røyken og kjenner det på lukta om man ikke har gjort det skikkelig. Bål skal lukte bål, og ikke ha skarp lukt, så her håper vi at alle små bypatrioter blir med for å passer på at de voksne gjør ting rett. sier Ukkelberg lurt.