Visst blir det Sommerfest på Giske i år også-Endelig kan vi ønske velkommen til familiefestival på Giske 4.juli, skriver Momentium i en pressemelding. På grunn av smittevernregler blir det faktisk to festivaler.

Kornelia Melsæther er en av trioen i musikkteateret FRIKO. Sammen med Fride Nøstdahl og Fride Snipsøyr Holøs skal de framføre «Dei ville svanane» under Sommerfesten på Giske 4.juli.

Det blir barnetater og lykkehjul for maks 200 personer om gangen. I tillegg legges det opp til strandryddedag i forkant av festivalen.

-For å overholde smittevernreglene blir det delt inn i to festivaler på maks 200 personer på hver, forklarer Momentium, og forklarer at den ene festivalen arrangeres fra klokken 12.00 til 14.00, og den andre fra 15.00 til 17.00 lørdag 4.juli.

På festivalene blir teaterforestillingen «Dei ville svanene» vist av FRIKO, en musikkteatertrio med Fride Nøstdahl, Kornelia Melsæther og Fride Snipsøyr Holøs.

Med andre ord er det snakk om to minifestivaler der en må holde minst en meter avstand per gruppe som kjøper billetter sammen.

Det blir også et køsystem det ”meteren” skal holdes, og med tilgjengelig desinfeksjon og tilgang til håndvask.

2.juli blir det strandryddedag på Giske. Arrangementet er en del av Spleis med plast-prosjektet i samarbeid med Sparebanken Møre, Plastfritt hav og Handelens Miljøfond.

Alle som deltar får spleisepass til Sommerfesten 2021.

Faktisk kan du bidra med plast fra naturen der du bor.

-Vi håper flest mulig bidrar til å få plasten ut fra havet. Derfor setter vi opp Spleis med plastcontainere på festivalområdet til Sommerfesten, og på Terminalen i Ålesund sentrum.

 

-Lever en sekk med plast plukket i naturen og la det være ditt bidrag til spleisekassa for Sommerfesten 2021, lyder oppfordringen fra Momentium.