Vinn den store gavesekken!-Det skal lønne seg å ta julehandelen i sentrum! Vi trenger at folk skjønner hvor mye det betyr å støtte lokal handel og bidra når man kan, sier «team byen» som lanserer «Den store gavesekken». Så langt har den verdier for snart 15.000,-  og den vokser. Den kan nå bli din. 

Aktører fra hele bysentrum er med på laget når det inviteres til "Den store gavesekken". rett og slett et tiltak for å få publikum til å få et bevisst forhold til lokalhandel nå i julen. På bildet: Cecilie Iren Simonsen Langvatn Ålesund sentrumsforening, Trine Klemetsen Bypatrioten, Monica Molvær Ålesund sentrumsforening, Therese Habostad Ålesund Storsenter og Susanne Lunde Petersen fra Kremmergaarden.

- Ideén kom en sen kveld etter at Virke la frem prognosene for årets julehandel på nyhetene. Der viser det at netthandelen flater noe ut og det var stikkordet vi trenger. Håpet er at folk nå skjønner hva de mister om de i stedet for å handle i fysiske butikker, bruker nettet og flyr billige varer jorden rundt. Det er ikke bærekraftig. Verst av alt; det gjør at vi risikere å miste det lokale mangfoldet som vi fortsatt er så heldige å ha på gateplan i sentrum. Jeg har så lyst å si: Kom igjen Ålesund, vis at dere har skjønt alvoret! At vi er byen som tar vare på både arbeidskraft, lokal håndverk, samarbeid og prosjekter som gir noe tilbake, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten som fikk ja fra «hele sentrum» nesten før ideen var lansert.

Opplev førjulskos i Ålesund sentrum. Markeder, julegate, fakkeltog og julegrantenninger. Det hele sparkes i gang med "Bylørdag" 30. november.

-Dette svarte vi umiddelbart ja på, sier Cecilie Iren Simonsen Langvatn på vegne av Ålesund sentrumsforening. Dette er et prosjekt som vi håper «vekker folk». Man kan ikke klage på at tilbud forsvinner dersom de ikke brukes når de er her. Vi trenger at forbrukere er bevisste på hva de gjør. Tilbake får man en levende by. Ikke bare i julen, men hele året! Det er i denne tiden butikkene henter overskuddet de trenger for å faktisk holde hjulene i gang. Sånn er det bare, og det må vi som forbrukere faktisk forholde oss til, sier hun og legger til at budskapet også gjelder alle enkeltstående butikker også i distriktene. Vil du ha nærbutikken din, må du bruke den, enkelt og greit.

De har også fått med seg Ålesund Storsenter og Kremmergaarden som utgjør en styrke for et bysentrum.

-Det å ha to sentre integrert i bybildet er svært viktig for å gi tyngde til resten av aktørene i bygatene. Det må vi ikke glemme, sier Klemetsen som håper «Den store gavesekken» vil ta helt av og at folk benytter anledningen til å ta tilbake julekosen. -Det er så mye kjekt som kommer i sentrum fremover. Markeder, julegater, fakkeltog med mer. Det er så mange som står på for at dette skal bli en opplevelse, så jo jeg sier det: Kom igjen Ålesund, kom igjen!

Er du med? Vinner av "Den store gavesekken" offentliggjøres lillejulaften!

Slik deltar du!

Handler du for over 300,- i en av butikkene som er med på dette (Vi regner med å ha over 50 butikker/aktører med på laget når startskuddet går 30. nov.) og som har plakat i vinduet får du fylle ut et lodd og vipps så er du med i trekningen av «Den store gavesekken».

Du kan fylle ut nytt lodd for hver gang du handler i ny butikk. Jo mer du bruker sentrum, jo større blir vinnersjansen!

«Den store gavesekken» sparkes i gang under neste «Bylørdag» 30. november og avsluttes med trekning lillejulaften!

*Vinner av sekken må selv kunne hente gaven i Ålesund sentrum og kunne offentliggjøres med navn og bilde.

*Kampanjen er klarert med Lotteritilsynet og Forbrukertilsynet.