Vil flytte hjem til ÅlesundSiden januar har hverdagen til Maria Engås Halsne vært litt utenom det vanlige. Da hun meldte seg på The Voice ante hun ikke at livet skulle bli snudd på hodet da hun vant. 

Like etter at det var avgjort at det var Maria som vant The Voice fikk hun utdelt blomster og det ble fest på scenen.(Foto: Robert Dreier Holand)

I januar kunne man se henne på skjermene for første gang. Tre av fire dommere snudde stolen sin og ville ha Maria med på laget. Maria valgte å gå til Lene-Marlin.

Maria har tidligere fortalt at det var tilfeldig at hun meldte seg på The Voice. Hun synes det virket som en god arena for å lære mer.

– Jeg er stolt av at jeg turte å bli med. Jeg er veldig glad for at jeg gjorde det. I grunn at det ikke var sikkert jeg var god nok. Nå i ettertid er det kjekt å vite at jeg har noe å komme med, sier hun.

– Det har vært hverdagen min det siste halve året, men det er litt som Morten Harket sier i programmet, man utvikler ikke musikk på så kort tid. 

(Fortsetter under...)

Morten Harket har vært Marias mentor etter at han stjal henne fra Lene-Marlin, som valgte en annen deltaker over Maria.(Foto: Robert Dreier Holand)

– Men man oppdager nok kanskje mer hvor man er god og hva man liker å gjøre. Så jeg føler jeg har fått utviklet meg litt, sier hun.

Det var Morten Harket sitt lag hun til slutt endte opp på. I duellen mot Oskar Øiestad røk hun ut. Lene Marlin valgte Oskar. I flere minutter var hun ute av konkurransen, før Morten stjal henne fra Lene Marlin og fikk Maria inn igjen.

– Det er så fint at noen har tro på deg. Jeg er veldig glad for at Morten hadde det på meg. Jeg har egentlig vært en anonym deltaker. Jeg har ikke blitt noe særlig kjente igjen på gata før nå, og har i grunn bare kost meg. Så jeg tror nok folk ble veldig overrasket da jeg vant, det ble i alle fall jeg, avslører hun.

(Fortsetter under...)

Maria gikk helt til topps i det populære konkurranseprogrammet. (Foto: Robert Dreier Holand)

Selv om hun vant er ikke planene helt klare for hvordan ting blir videre. Først må hun ha en samtale med Universal.

– Jeg er ikke en person som har brukt å holde konserter. Jeg må nesten ta et steg av gangen. Jeg har heller ikke noe band, så det er mye nytt for meg nå. Så her er det bare å ta litt og litt, mener Maria.

Hun ble født i Oslo, men flytter til Ulsteinvik før familien dro til Bolivia. Tilslutt flyttet de til Lerstad, der Maria gikk på barneskolen. Nå bor hun i Oslo, der hun studerer medisin.

– Så skal jeg til slutt bli lege. Det er fortsatt planen min selv om jeg vant The Voice, sier hun.

(Fortsetter under...)

Det stod mellom Maria og Edward i superfinalen. (Foto: Robert Dreier Holand)

– Kommer du noe hjem? Ja, for Ålesund er vel hjem?

– Ja, Ålesund er hjem, svarer hun.

– Jeg er en del hjemme i feriene. Jeg har fortsatt tre år i studiene igjen, men jeg håper på at vi kan flytte tilbake til Ålesund etter det, sier Maria.

– Hvor er samboeren din i fra? Får du han med på det da?

– Han er fra Stavanger. Jeg tror jeg må få han med på det, men så er det fortsatt noen år til det er aktuelt, avslutter hun.