Vil du lære å lage film?For niende gang skal kortfilmfestivalen Weniff arrangeres i Ålesund. Og i den anledning får ti ungdommer og unge voksne anledning til å være med på en eksklusiv worshop i fem dager, der målet er å lage kortfilm.

Festivalgeneral i Weniff kortfilmfestival, Besnik Zogaj (t.v) og Jim Andre Gjerde i LD Studio er snart klar for å ta mot ti heldige som får delta i Weniff Lab.

-Dette blir veldig spennende, og er et tilbud for ungdom og unge voksne mellom 15 og 30 år.

Her snakker vi om å få lære av proffe folk fra LD Studio, sier festivalgeneral Besnik Zogaj.

-Påmelding må være oss i hende innen torsdag klokken 12.00, og vi oppfordrer alle som er interessert i film om å melde seg på, sier han.

Selve Weniff arrangeres fra 21.- til 23. oktober, så workshopen, som de har gitt navnet Weniff Lab tjuvstarter allerede mandag 18. oktober, og det skal da jobbes film i den eksklusive gruppen i fem dager.

Og målet?

-Det er rett og slett den røde løperen på Løvenvold kino. For der skal filmen, eller filmene om det blir flere, vises. Den beste filmen belønnes med et gavekort på 5.000 kroner hos Ålesund Storsenter, sier han.

Det er folkene i LD Studio i Nedre Strandgate som skal stå for Weniff Lab, og som skal følge gjengen på ti denne uken.

-De skal være med på hele prosessen fra planlegging, manusproduksjon, locations, filming og helt fram til den røde løperen lørdag 23.oktober, sier Jim Andre Gjerde i LD Studio.

(Fortsetter under).

Jim Andre og Besnik (t.h) inviterer alle mellom 15 og 30 år til å delta i Weniff Lab.

-Trenger en å kunne filmproduksjon for å delta?

-Nei. Om en har litt filmbakgrunn så er det helt greit og en fordel, men en trenger ikke å ha en masse bakgrunnskunnskap for å delta, sier han.

Det er fem personer fra LD Studio som skal lose de ti deltagerne gjennom disse spennende dagene, og innholdet i filmene bestemmer deltagerne selv.

-Vi prøver å få dem til å velge temaer som de kjenner seg igjen i, men tematikken er de fri til å bestemme selv, forteller Besnik, og ber folk hive seg rundt og sende en søknad.

-Det er helt gratis å være med, men vi må ha søknaden innen torsdag klokken 12.00.

De som velges ut til å være med blir kontaktet ganske raskt, sier han.

Går du med en gryende filmskaper i magen, og er mellom 15 og 30 år? Da klikker du deg inn på denne linken og sender inn din søknad.