Vil du bygge fremtidens Ålesund?-Dette er et omfattende og spennende prosjekt for den rette personen, sier Ole Kristian Birkeland i Statens Vegvesen som er på jakt etter prosjekteringsleder til det store Bypakkeprosjektet i Ålesund. (Annonsørinnhold). 

Slik vil den nye gateterminalen i Ålesund sentrum fremstå når den er ferdig. (Illustrasjon: Jaja Architects).

-Vi håper at de politiske vedtakene blir gjort nå og skal være i gang i 2020. Det er ikke lenge til og da må planlegging og prosjekteringsarbeidet starte. Det blir et svært synlig prosjekt for Ålesund by med en størrelse på over tre milliarder kroner bestående av små og store delprosjekter, sier han. 
 
For å lykkes er de nå på jakt etter de kloke hodene. 
 
-Først og fremst må vi ha på plass denne nøkkelrollen. Etter det skal vi bygge et team på 15-20 personer som skal jobbe spesielt med dette prosjektet, forklarer han. 
 
Der har vært mye diskusjoner både rundt innhold og bomsnitt, men det skulle bare mangle i følge Birkeland.
 
- Det er klart vi skal ha diskusjoner i forkant av en sånn prosess, men det er også viktig for oss å komme i gang. De oppsatte tiltakene i sentrum er helt sentrale for videre utvikling og legger grunnlaget for alt det nye på Sørsiden, forteller han om første del av bypakken som strekker seg over en periode på sju-åtte år.

Nå starter rekrutteringen av kloke hoder til Bypakkeprosjektet i Ålesund. (Skisse: Statens vegvesen).

Prosjektet er stort og strekker seg fra innerst på Emblem til ytterst på Hessa fordelt på små og store tiltak. Her skal skje mye samtidig og de tre sentrale knutepunktene står øverst på listen. 
 
-Vi skal starte i sentrum. Nettopp for å prioritere mulighetene for videre utvikling. Sentrum trenger det, og da må vi i prioritert rekkefølge legge til rette for at også andre prosjekter kan startes opp. Samtidig løser vi også trafikkutfordringene på Campus og sjukehuset. Utfordringene ved de tre store knutepunktene skal være løst i løpet av de to første årene, sier han om det som vil være ett av de største utviklingsprosjektene i Ålesund på mange år. 
 
-Sørsiden er jo det aller største, men for å komme i gang der må arealet frigjøres. Da er vi nødt å flytte dagens Rutebilstasjon. Det er der den nye gateterminalen kommer inn i bildet, sier han. 

Ole Kristian Birkeland håper på god respons i jakten på en prosjekteringsleder for Bypakkeprosjektet i Ålesund.

Er du rett person?
 
Tenker du at dette er drømmejobben? Da vil Statens vegvesen gjerne høre fra deg.
 
-Vi har satt fristen til 2. april og håper at vi treffer noen med bred erfaring. Gjerne fra flere sider av bordet, sier han om oppgaven i verdens beste by. (Siste kom helt ubeskjedent fra en engasjert Bypatriot).

Se hele stillingsannonsen her!