Videre til NM-Industrien er i omlegging og vi trenger virkelig påfyll av ungdom ønsker å bli fagarbeidere og ingeniører, sier Ruth Astrid Rødal.  I dag stod hele Borgund Videregående skole på hodet når de arrangerte fylkesmesterskap i industrifag. 

Full konsentrasjon under fylkesmesterskapet i industrifag på Borgund videregående skole i dag

Det myldrer i kriker og kroker. Driftige elever sveiser, mekker, hamrer og jobber. Målet er å gå videre til NM på Hamar i april.

Tilstede var også bedrifter og næringsliv fra hele regionen. 

-Det viser at industrien engasjerer seg i våre videregående skoler. Det at bedriftene faktisk tar med seg elevene i en tid med store omstillingsprosessen er helt unikt, forklarer hun om det gode samarbeidet. 

Det er Opplæringskontorene på Nordre-Sunnmøre som står bak arrangementet. I ryggen har de flere hundre medlemsbedrifter som genererer viktige læreplasser for elevene.

-Det å få synliggjort fagene og hva industrien står for og trenger av arbeidskraft er viktig for hele lokalsamfunnet vårt på Sunnmøre. En dag og konkurranse som dette er med på å gi et ekstra løft. Vi er veldig gode på industrifag her på Sunnmøre. Det kan vi være stolte av, sier Rødal.

 

Klare for NM på Hamar!

Videre til NM

Etter en lang dag med oppgaver var det endelig klart for kåring av vinnere, og de som gikk helt til topps og videre til NM i april er:

Vinner Maskin:

Ørjan Led Westerås fra Borgund videregående skole.

Dommere: Ove Alnes, Sperre industri AS og Geir Daugstad, Meidell AS

Vinner Sveis:

Jonas Førde fra Romsdal videregående skole

Dommere: John Andre Hestholm, Vegsund Slip AS og Leif Granheim, Fiskerstrand verft AS

Vinner Industrimekaniker

Anton Nautnes fra fra Romsdal videregående skole

Dommere: Karl Even Indrestrand, Fiskerstrand verft AS og Siw-Helene Rydjord-OTEK Sunnmøre

 

 

Bypatrioten gratulerer! 

(Se flere bilder under)