Tre middager av tre kokker på tre dager i tre restauranterTre restauranter slår seg sammen i tre dager. Tre kjøkkensjefer skal lage tre seksretters middager til sultne og matglade sunnmøringer.

Allerede denne måneden starter de opp samarbeidet. Fra venstre: Ronny Kolvik fra Bro, Stig Strømsvåg fra Apotekergata No. 5 og Andreas Ottosen fra Zuuma.

Bro, Zuuma og Apotekergata No. 5 slår seg sammen for å utveklse kunnskap og løfte hverandre. På den måten blir matopplevelsene i byen enda bedre for innbyggerne.

De bytter på hvilken restaurant som er vertskap. Først ut er Bro, og innen påske har alle tre restaurantene hatt hvert sitt arrangement. Kokkene skal tolke verten sin mat, og de skal alle lage to retter hver alle kveldene. Det utgjør en seksretters meny.

 

De tre kokkene er veldig spente på hverandres tolkning av deres meny. Alle tre restauranter skal være vertskap hver sin gang.

De hadde lyst til å gjøre noe, og syntes det var lite samarbeid blant bedrifter i byen. Så kom de på at de kunne koke litt sammen og få til et slikt opplegg.

– Vi tenkte hvorfor ikke. Jeg kjente Andreas på Zuuma, og han kjente Stig på No. 5. Vi tenker det kan være fint å skape samhold og bli kjent med hverandre. Det er også gunstig om man ønsker noe fra en produsent, at det er flere om det, sier Ronny Kolvik på Bro.

– Det handler også om å gjøre en liten by enda bedre. Det går ofte i de vante råvarene og systemene. Nå får vi jobbet med vår profesjon, noe som er fint for kundene, sier Andreas Ottosen på Zuuma.

På Zuuma er det mye sushi på menyen. De to andre kokkene skal komme på besøk til Zuuma en gang før påske.

De forventer at det blir veldig gøy å gjennomføre prosjektet, men om det blir noe fast vet de ikke enda. Det de vet nå er at det blir arrangert en gang i måneden de tre første månedene. Til nå har det fått bra respons.  Første kvelden er full allerede.

– Det er morsomt å kunne utfordre seg selv på denne måten. Her skal vi tolke noen andres retter og det gjør at vi kan lære av hverandre. Det gjør at det blir det beste av det beste til slutt. Man får det beste av alle tre. Det blir nok fint å komme ut av sin vante boble, sier Stig Strømsvåg på Apotekergata No. 5. Han kom flyttende til Ålesund for å ta over restauranten, som tidligere var kjent som Maki.

– Vi er kolleger, selv om vi jobber på forskjellige restauranter. Vi brenner for det samme, og det er viktig å unne hverandre suksess, sier de