Tre dager med latterDet er Standup Ålesund som står bak festivalen som inneholder en god blanding av tradisjonelle klubbkvelder med tilreisende gjester og soloshow. 

Standup Ålesund drives av André Ulveseter og Henrik Overaa Bjørnson. Siden oppstarten i 2009 har de hatt besøk av en rekke kjente og ukjente komikere på klubbscenen på Teaterfabrikken.

-Publikum vil få med seg både kjente og ukjente komikere denne helgen. Her skal en av de beste teste helt nytt materiale og en annen presentere sitt første soloshow, så er man interessert i humor får man i pose og sekk denne helgen, forteller han.

-Vi har jo nesten blitt bortskjemt med interessen fra publikum som fyller salen på de månedlige klubbkveldene på fabrikken. Sånn var det virkelig ikke i starten, men nå svinger det og det er gøy. Når det gjelder festivalen har den utviklet seg hele tiden og vi har vært så heldige å ha med oss gode komikere hele veien. Men i år er jeg ekstra glad. Vi har faktisk spurt Atle Antonsen hvert eneste år siden oppstarten, men han har jo selvfølgelig alltid noe på gang enten det er film eller opera. Jeg ville jo ikke at han skulle oppleve oss som masete, men jeg måtte bare ringe en gang til nå før årets festival: -Så bra du tok kontakt, dette vil jeg være med på, var svaret i andre enden, forteller en lettet Henrik som kan avsløre at han blir å se på klubbscenen ikke bare en, men to kvelder.

(Fortsetter under)

Teaterfabrikken er fast klubbscene for Standup Ålesund og den årlige festivalen.

Det hele starter i morgen torsdag så går det slag i slag.

-Fredagen er straks helt utsolgt, så her må folk være om seg. Om jeg skal trekke frem noen høydepunkt så er det Christoffer Schjelderup som kommer med «Tro, Hat & Ærlighet». Det har gått for fulle hus i Bergen. Han er kanskje den minst kjente, men har allerede stukket av med komikernes egen bransjepris en gang. Så har du Jonis Josef med soloshowet «Juicy». Han er virkelig up-and-coming og har spennende ting på gang fremover, sier han hemmelighetsfullt.

-For de som er spesielt interessert i humor og vil ha full valuta for pengene så må man få med seg Christer Torjussen. Han er her for å teste materialet til sitt aller nyeste show, så vitsene du hører her kan bli første og siste gang. Det å få teste materialet på publikum er svært viktig for en komiker så her er man faktisk med og former showet som skal opp og ut, sier Henrik.