Toldboden og Keisern skifter eiereDriftig duo satser stort i utelivsbransjen i Ålesund. Eierne av Brooklyn overtar to utesteder og en restaurant.

Odd Johan Fiskerstrand (t.v) og Rolf André Kvalø satser friskt i utelivsbransjen. Fra før har de hatt stor suksess med utestedet Brooklyn som de overtok i desember 2015.

Nye tider
Det er store endringer på gang i utelivsbransjen i Ålesund. Både Keiser´n Pub, Toldboden og restauranten Big Horn Steak House har skiftet eiere.

Det er Rolf-André Kvalø (33) og Odd Johan Fiskerstrand (30) står bak oppkjøpet.

Disse driver i dag det populære utestedet Brooklyn 24/26, som holder til i samme bygg som Keiser´n.

Med oppkjøpet seiler Kvalø og Fiskerstrand nå opp som Ålesunds største aktører i utelivsbransjen.

 

 

 

 

 

 

Satser på uteliv
– Vi er glade og lettet over at det endelig er i boks og ser virkelig frem til fortsettelsen, sier Kvalø og Fiskerstrand til Bypatrioten.

Duoen er hovedaksjonærer i selskapet EES Invest. De eier nå 100 prosent av aksjene i Keiser´n Pub, mens de gjennom det nystiftede selskapet Maro Bardrift AS, blir majoritetseiere i Toldboden og Big Horn Steak House.

 

 

Puben Toldboden på Skansekaia skifter eiere. Overtagelsen er klarert med huseier O. N. Sunde.

Erfarne medeiere
– Vi er svært fornøyde med å ha fått med oss Asbjørn Hessen (tidligere daglig leder på Bocca) og Miriam Fylling som medeiere og drivere av restauranthuset på Skansekaia, sier de.

Dette er folk med lang erfaring fra restaurantbransjen og de kjenner utelivet i byen inn og ut, sier de.

Overtagelsen av Toldboden og Big Horn skjer allerede 1. september, mens det formelle eierskiftet av Keiser´n skjer 1. oktober.

(Saken forsetter) 

LES OGSÅ: Ivar Breivik utvider med Lyst


Små forandringer

Etter kjøpet består porteføljen til Brooklyn-eierne nå av tre utesteder og en restaurant. Virksomhetene vil samlet utgjøre mellom 15 og 20 årsverk.

 – Hvordan vil publikum merke at det er nye eiere?

– Det kommer ikke til å bli mye forandring. I alle fall ikke med det første. Keiser´n fortsetter som før, det samme gjør Toldboden. Men vi vil kanskje rendyrke stilen enda mer. Når det gjelder biffhuset Big Horn Steak House har vi forlenget franchiseavtalen, så heller ikke der blir det store endringer, sier de. (Saken fortsetter)

 

Keiser´n bar skifter eiere etter å ha vært drevet av Restaurantdrift AS i 26 år.

Krevende bransje
Det er Restaurantdrift AS som nå selger unna de tre virksomhetene. Helge Johansen, Arnt Bratseth og Oddbjørn Bratseth har i en årrekke har vært en betydelig aktør i utelivsbransjen i Ålesund. Nå er de i ferd med å trappe ned virksomheten.

- Vi begynner å nærme oss en alder der det blir mer og mer krevende å holde tempoet i en knallhard utelivsbransje. Vi har drevet i snart 30 år og nå er det på tide å andre overta stafettpinnen, sier Helge Johansen.

 

Mølla kverner videre
Tidligere har de solgt utestedet Bocca til Momentium.

– Både vi og de nye eierne er fornøyd med avtalene. Vi har solgt til en fornuftig pris. Det viktigste for oss er at virksomhetene blir videre ført av sultne, seriøse aktører, og at ansatte beholder jobbene sine, sier Helge Johansen.

Restaurantdrift AS vil etter salget kun ha den tradisjonsrike puben Mølla i porteføljen. Den akter å drive videre som før.