Tips til førjulsaktiviteter og markeder i Ålesund og omegn!Lysene tennes og stemningen hentes frem. Markeder, lystenninger, pepperkaker og bålpanner gjøres klar. Vi har plukket ut noen tips til koselige førjulsaktiviteter for hele familien i julebyen Ålesund og omegn frem mot jul.

Bli med når Devoldfabrikken tenner julelysene!

18. november
Julelysene tennes på Devoldfabrikken. Finn frem nisseluen og bli med på arrangementet som starter kl.17.30. Det blir julesang og fakkeltog rundt fabrikken til toner fra Sula Tradband. Både den 48 meter høye pipen som kjennetegner fabrikken, klokketårnet og bygningene rundt vil glitre i julelys! Bondens Marked er tilstede og butikkene har langåpent til kl. 21.00. Se mer. 

20.-21. november
Julemesse på Alnes fyr. Kos deg på det fineste stedet på den vakreste øya, lyder oppfordringen fra arrangøren. Julemessen med en rekke utstillere åpner kl. 11.00 og det blir servert rømmegrøt med spekemat, risgrøt og brennsnut.

21. november
Besøk den koselige julahavna på Ellingsøya kl. 15.00-18.00. Nausteierene i Hovlia Brygge åpner dørene og det pyntes med lys, lykter og bålpanner for å lage en skikkelig førjulsstemning.Det blir loddsalg, salgsboder og kunstutstillinger hvor du kan gjøre mange gode kjøp, og støtte opp om lokale krefter på øya. Les mer: 

27. november
Julelysene tennes og Ålesund sentrumsforening inviterer til Bylørdag i Ålesund sentrum med koselige førjulsaktiviteter både inne og ute. Julegrana tennes med musikk og julekos på Rådhusplassen kl.12.00. Følg eventet her.

Steinerskolen arrangerer marked fra kl. 11.00. Her vil du finne hjemmelagede produkter av høy kvalitet laget av skolens elever, lærere, foreldre og venner. Det blir koselig kafé med god mat og kaffe. De tenner bål og fyrer opp smia i tillegg til mange andre aktiviteter for barn. Se mer her!

Studiespesialisering tilrettelagt på Fagerlia vgs vil i tradisjonens tro arrangere julemarked. Det er elever på tilrettelagt avdeling som lager produktene og overskuddet går til kjekke aktiviteter for elevene samt et veldedig formål. De har tidligere gitt deler av overskuddet til sykehusklovnene og Aksla vel.
Her kan du finne både spiselige, nyttige og flotte julegaver og samtidig støtte et godt formål. Les mer her!

Det blir tradisjonell julegrantenning på Sankten

28. november

Tradisjonell julegrantenning på St. Olavsplass kl. 17.00. Frelsesarmeens hornmusikk spiller og det blir apell fra Anne Berit Støyva Emblem. Denne søndagen holder Frelsesarmeen i Apotekergata 14 åpent fra kl. 12.00 med gudstjeneste kl. 13.00. 

Julemarked på Demma, Valderøya. Lokale krefter har trommet sammen til det som er det første julemarkedet på grusbana ved gamle Skjong barneskule.
De lover herlig julestemning og julemusikk fra Vigra og Valderøya skulekorps. Lystenning kl. 17.00. Se mer her:

I Spjelkavika blir det tradisjonell Juleparade, nisseparade og julegrantenning av juletreet på fjellet i regi av Spjelkavik skolekorps. Juleparaden går til Spjelkavik ungdomsskole der det blir nedtelling til julegrantenning, fyrverkeri, julekafé, underholdning og julekino Oppstilling kl. 16.45 ved Fellini/Moa Gård. Les mer her.

1. desember:
Opplev tenningen av Lysparken ved Lillevannet i Spjelkavika. Det blir sang av Von Dess, fyrverkeri og noe varmt i koppen og kroppen kl. 18.00. Les mer.

5. desember
Førjulssøndag hos Sunnmøre Museum. Tradisjonen tro ønskes du velkommen til førjulssøndag i hus og på tun hos Sunnmøre Museum. Inkludert i billetten er en rekke kjekke og lærerike førjulsaktiviteter. Se mer!

9. desember
Langåpent i Ålesund sentrum. Ålesund Storsenter, Kremmergaarden og flere av byens butikker har åpne dører til langt på kveld. Mange gode tilbud og koselige aktiviteter og underholdning. Kremmergaarden inviterer handlende kunder til kveldsmat kl. 19.00.

Over 60 utstillere er klare når Bypatrioten åpner dørene til årets julemarked i sentrum. Husk det blir kun inngang fra 7/eleven grunnet smittevern!

11-12. desember
Bypatriotens store julemarked fyller Korsatunnellen med lokalmat, håndverk og julestemning fra ende til annen. Over 60 utstillere fra hele regionen er påmeldt så dette blir kos! Følg eventet her!

19. Desember
Bro vil gjerne ønske alle en riktig god jul og inviterer til julemarked på uteserveringen. Her blir det musikk, gløgg og muligheten for å gjøre de siste forberedelsene før jul. De fyrer opp grillen, og serverer brennsnut.
Mulighet for å kjøpe kjøkkenets hjemmelagde rødkål, sild, leverpostei, potetbrød og mye annet. Blir været for gale, flyttes arrangementet inn i restauranten. Åpningstid 13.00-16.00. Følg eventet her! 

 

Se mer og følg arrangementer i vår kulturkalender. Savner du noe? det er helt gratis og enkelt å legge inn arrangementer. Gjør du det, skal vi hjelpe deg å spre ordet! 


Minner om søndagsåpent i sentrum fra søndag 5. desember og frem til jul! Den store gavesekken er i gang! Handler du for over 300,- hos aktører som er med (plakat i vinduet) så er du også med i trekningen av sekken med julegaver fra hele byen. Vinner trekkes lillejulaften. Arr: Bypatrioten med støttespillere, Kremmergaarden og Ålesund Storsenter. 

Bli med på den store gavesekken!

Husk langåpent i sentrum torsdag 9. desember. Kombiner julehandel og kos!

Nørvøymusikken spiller ved julegrana!

Ta turen til mellomrommet hos Brosundet Hotel og ønsk deg noe under den vakre stjernehimmelen.