Thon tilbake i sentrum når Scandic Ålesund ble Thon Hotel Ålesund16.september. En dag hotelldirektør Silje Viken Skarlund har ventet lenge på. For i dag ble Scandic Ålesund til Thon Hotel Ålesund, og dermed er hotellkjeden endelig tilbake i sentrum.

-Endelig har vi blitt Thon Hotel Ålesund, og flaggene er oppe, sier hotelldirektør Silje Viken Skarlund, her flankert av Christian Olsson (t.v) og Arne Marius Berg fra Thon-kjeden.

-Ja dette har vi ventet på lenge, kan du tro.

En smilende hotelldirektør Silje Viken Skarlund tar imot Bypatrioten, og blir gjort oppmerksom på at vi var de første som satte vår fot på det som nå er Thon Hotel Ålesund.

-Bypatrioten var først ja, og nå ivrer vi på å få sjekket inn de første gjestene som Thon Hotel Ålesund. Og det skal jo markeres med både kake og en ekstra varm velkomst, forteller hun.

Helt siden januar 2019 har Silje Viken Skarlund og de rundt 30 ansatte vært klar over at hotellet skal gå fra å være Scandic Ålesund til Thon Hotel Ålesund.

Og nå har det skjedd.

-Flagga er oppe utenfor, og de ansatte er i full gang med å pakke opp kasser med alt som hører med når et hotell skifter kjede. For da skifter også uttrykket på det aller meste, så hotellet blir gradvis mer Thon, også på møblering, farger og detaljer.

Thon har jo også sin egen ”signaturfrokost”, og akkurat nå er kjøkkensjefen som et barn på julaften, der han pakker opp alt som hører til.

Jo, dette har vi sett fram til alle sammen, selv om jeg jo også må få legge til at vi har hatt noen fine år hos Scandic. Selv har jeg vært med i kjeden i åtte år, så det er vi takknemlige for, sier hun.

Christian Olsson og Arne Marius Berg fra Thon sentralt er på plass når det andre av to hoteller i Ålesund nå blir Thon. Thon Hotell Baronen i Spjelkavik er det andre Thon hotellet i kommunen.

Thon Hotel Ålesund i Kongens gate gikk ut av kjeden tidligere i år og ble Hotel Noreg. Dermed sto Ålesund sentrum uten kjeden representert, helt til nå. Noe de to representantene er glade for.

(Fortsetter under).

Hotelldirektør Silje Viken Skarlund har lenge sett fram til 16.september, dagen da hun og de andre ansatte på hotellet kunne ta på seg Thon-jakka.

-Nå er vi endelig tilbake i Ålesund sentrum, og det med et fantastisk tilholdssted, så dette er vi veldig glade for, sier Christian Olsson.

Hotellet har 170 rom, og er et konferansehotell med flere konferansesaler. Hotelldirektøren vil like vel styrke weekend-tilbudet ved hotellet.

-Ålesund som et reisemål i helgene er jo midt i blinken, for det blir stadig mer å oppleve i byen. Vi har også en unik beliggenhet midt i sentrum, men på et sted der vi slipper støy.

Vi har en fantastisk utsikt mot Molja, havet og havna. Egen kai der gjestene fisker fra har vi også. Og faktisk har vi fastboende sjøfugler her, så vi er tett på naturen, selv om vi er et byhotell, sier hun.

Silje Viken Skarlund er glad for at hun fikk beholde alle sine ansatte ved overgangen, og for en god mottakelse i Thon-systemet.

-Heldigvis får vi beholde alle, og kan fortsette å yte god service til våre gjester. Vi er jo en gjeng med stor stabilitet.

Mottakelsen og forberedelsene med Thon har vært helt formidabel. Vi er godt mottatt og har hatt en fin dialog hele veien.

Faktisk har Olav Thon selv ringt meg et par ganger i prosessen. Han fortalte at han var glad for å få meg og hotellet med på laget, og at han hadde fulgt med meg.

-Han hadde rett og slett ”lest seg opp” på deg?

-Ja, og veldig artig. Kommer han hit som gjest en dag så skal vi ta godt vare på ham, forteller hun.