Ta med ei levende bok på kaféDenne helgen bør du ta turen til bibloteket i Ålesund sentrum. Her kan du nemlig oppleve noe helt utenom det vanlige. 

"Elskeren" av Marguerite Duras er en av mange titler du kan oppleve kommende helg

-Dette er så herlig crazy at jeg må hive meg rundt og låne ei bok selv, sier Katrine Solberg om prosjektet som utspiller seg i lokalene til Ålesund bibliotek i sentrum. Vel, det skal hvertfall starte der.

Proffe utøvere har nemlig memorisert sju ulike titler som de skal gjenfortelle til publikum og lånetakere på en halvtime.

Det er Jugendstilsenteret og Kube som står bak stuntet og konseptet er utviklet av kunstner Mette Edvardsen.

- De besøkende velger en bok, og boken tar leseren sin med til et sted i biblioteket, i kafeen på museet, eller på en spasertur ute mens den resiterer sitt innhold. Publikum tilbys en helt unik en-til-en-opplevelse, forteller Benedicte Holen som opplyser om at dette er helt gratis.

(Fortsetter under)

Ingrid Kornstad er formidlingsbibliotekar og gleder seg til helgen.

-Man kan reservere en bok i forkant eller bare droppe innom og låne, men det er nok lurt å være tidlig ute. Flere har allerede satt seg på liste, forteller Ingrid Kornstad som er formidlingsbibliotekar.

Du kan velge mellom følgende titler:

Elskeren – Marguerite Duras (på norsk)
Sataniske vers – Salman Rushdie (på norsk)
I am a Cat – Soseki Natsume (på engelsk)
Pianolærerinnen – Elfriede Jelinek (på norsk)
Hakkepølsa - Torgny Lindgren (på norsk)
Answered Prayers - Truman Capote (på engelsk)
Bartleby, the Scrivener – Herman Melville (på engelsk)

Utleie skjer i tidsrommet: lørdag 10.00-15.00 og søndag 12.00-16.00. For å bestille en bok, ta kontakt i skranken til Ålesund Bibliotek, send epost til post@alesund.folkebibl.no, eller ring til Ålesund bibliotek tlf: 70 16 22 60.