Til toppen

Symfoniorkesteret med storslått julekonsert

Det gjøres klart for enn rekke julekonserter, ikke minst av lokale aktører. Kommende søndag inviterer Ålesund Symfoniorkester til storslått symfonisk julekonsert i Ålesund Kirke. Med seg på laget har de den folkekjære artisten Herborg Kråkevik og hele 80 barn fra kulturskolens barnekor. 

- Ei juleforestilling som snakker til alle kriker og kroker i hjertet vårt, sier den folkekjære artisten Herborg Kråkevik som kommer til Ålesund med "Julerosekveld".

– Ei juleforestilling som snakker til alle kriker og kroker i hjertet vårt, sier den folkekjære artisten Herborg Kråkevik som kommer til Ålesund med "Julerosekveld".

 (Tekst: Trine Klemetsen)

Det blir litt av et puslespill å få på plass alle 80 barna som skal synge tre låter sammen med Herborg Kråkevik, men det blir i nok utrolig vakkert og vi skal klare å få stilt de fint opp foran sånn at alle får både se og høre de, forteller daglig leder i Ålesund Symfoniorkester Samuel Skrede. 

Ålesund Kulturskole markerer i år sitt 50- års jubileum og Skrede er veldig glad for samarbeidet rundt årets julekonsert. – Det er veldig kjekt å kunne være med på å løfte de frem i en setting som dette, sier han. 

Julerosekveld

I år gjør de en storslagen konsert sammen med Herborg Kråkevik og hennes konsert: «Julerosekveld!» Herborg har også med seg forfatteren Nina Lykke, trompetvirtuos Mathias Eick og pianist Espen Berg. I Ålesund får publikum gleden av å oppleve dette sterke laget sammen med sammen med Ålesund Symfoniorkester under ledelse av Torodd Wigum. 

(Fortsetter under)

- Også i ei av landets flotteste kirker, sier Samuel Skrede i Ålesund Symfoniorkester som ikke legger skjul på at kirkerommet gir ei helt egen ramme for julekonsert. (Arkivfoto)

– Også i ei av landets flotteste kirker, sier Samuel Skrede i Ålesund Symfoniorkester som ikke legger skjul på at kirkerommet gir ei helt egen ramme for julekonsert. (Arkivfoto)

– Dette skal bli ei juleforestilling som snakkar til alle krinkar og krokar av julehjarte vårt! Jul er følsomme greier, og litt kunst gjer alltid godt, om det no er musikk, litteratur eller biletkunst. Eg håpar de vil koma og oppleva Juleroser frå scenen. Me skal gjera alt me kan for å underhalda og røra dykk og forhåpentlig gje alle litt fred i førjulsinnet, sier Herborg i forkant av konserten.

I tillegg til ny og tradisjonell julemusikk, vil publikum få oppleve fortellinger, dikt og humoristiske høydepunkt fra Juleroser-heftene. Det blir adventstemning, julelatter- og tristesser, klassiske julefortellinger og helt rykende ferske tekster om hverandre. 

De siste årene har juleheftet Juleroser med redaktør Herborg Kråkevik blitt en kjær del av julestemningen i mange hjem rundt om i landet. Julen 2020 kom albumet Juleroser med helt nye julesanger signert mellom andre Aurora Aksnes, Odd Nordstoga og Anne Grete Preus, og i 2021 kom albumet «Barnas Juleroser» med julesanger og fortellinger, og noen av disse blir også å høre under konserten.