Sulaheltane sørger for tørr ved i kuldaGradestokken viser kalde blå grader, og strømprisene smiler ikke til oss for tiden. Da er det godt å få noen på døra som virkelig smiler, og gir varme. For Sulaheltane hos Sula Bedriftsteneste sørger for god temperatur, på kryss og tvers av kommunegrenser! 

Øyvind "Veben" Vebenstad er daglig leder i Sula Bedriftsteneste, der "Sulaheltane" for tiden frakter tørr og fin fyringsved ut til kundene. Blant arbeidsgjengen går han for tiden under navnet Vedenstad.

-Alle er jo tom for ved, forteller Øyvind Vebenstad, daglig leder ved Sula Bedritsteneste som har mye å gjøre om dagen.

For det betyr oppdrag på rekke og rad for han og gjengen i Langevågen.

Og ”Veben”, som for tiden går under navnet Vedenstad går og venter på ikke mindre enn fire biler med Sulahelter som er på leveringsrunde i Giske kommune. Det er fredag, og etter harde arbeidsøkter venter belønningen. 

-Pizza på alle sammen. Slik må det være. Så fort de fire bilene kan komme tilbake nå så blir det pizzakos, slår han fast.

-Alle er tomme for ved, men ikke dere. Finnes det en hemmelig skog på Sula?

-Vel, ikke bare har vi hatt ved, vi er billig også. 75 kroner for en 40 liters sekk. Kjøper du tjue sekker så får du en sekk med oppfyringsved med på kjøpet, flisa opp her på huset, sier han. 

-Vi har en lokal leverandør her på Sula som sørger for forsyninger. Sebsy Holding med John Arne og Paul Ola Vestre hjelper oss med å få tak i kvalitetsved. Det er vi veldig takknemlige for, sier han. 

(Fortsetter under).

Siste rest med fyringsved skal ut. Neste langtransport fra utlandet kommer til Langevågen neste uke.

-Nå har vi fått flere trailerlass som vi jo primært leverer på Sula og en del i Ålesund, men så oppdaget vi også at de i Giske kommune også var tomme for ved. Og da måtte vi hive oss på. 

-Når vi hadde fått undersøkt at vi ikke tråkka noen på føttene, eller undergravde andre aktører der ute så gikk vi ut på sosiale medier og facebooksiden ”Engasjert i Giske” og fortalte at vi gjerne tok oss en tur med tørr og fin bjørkaved. Da skjedde alt raskt! 

-Og nå er det tomt?

-Akkurat nå er alt ute, ja. Men vi får et nytt lass neste uke, forteller han, og legger til ei aldri så lita gåte.

-Du vet at ved varmer deg fire ganger?

-Når du høgger den, kløyver den, bærer den inn og når du fyrer med den, slår han fast.

Gjengen er endelig tilbake og klar for velfortjent pizza i kantina, men om ei uke er de nok en gang klar for å bringe varme ut til folket. Ønsker du å bestille ved så er det bare å sende en e-post til ordre@sula.as

En del av Sulaheltene. Nå er de klar for både pizza og helg. Neste uke er det ny forsyning.

Hver sekk er på 40 liter. Kjøper du 20 sekker så får du en egen sekk med opptenningsved på kjøpet, eller du kan kjøpe den.