Stuen trenger mer plassKundene strømmer til det populære gatekjøkkenet på Skansekaia. Nå trenger de mer plass og vil utvide. 

Vil gjøre det triveligere

Mens noen nyter gode påskedager, er innehaver av gatekjøkkenet Stuen på Skansekaia i full sving. Både med å steike burgere til sultne mager - og med å planlegge utvidelse av virksomheten. 

– Vi skal utvide gatekjøkkenet med 80-90 kvadrat. Vi ønsker vi å gjøre det mer komfortabelt og trivelig for alle kundene våre. Vi opplever noen ganger at folk snur i døra fordi det er fullt, sier innehaver Frode Stuen. 


Går så det griner
Gatekjøkkenet på Skansekaia har hatt en stor oppsving etter at det nye Skansekaia-prosjektet kom på plass.

I første kvartal i år hadde de en omsetningsøkning på 20 prosent sammenlignet med fjoråret. Butikken går svært god, og pågangen av sultne kunder er ofte så stor at det er helt på grensen av hva de makter å ta unna, forteller Frode Stuen. 

Dialog
Gatekjøkkenet sysselsetter ca. 20 ansatte fordelt på 12 - 14 årsverk og er dermed en solid arbeidsplass i Ålesund sentrum. 

Planene om å utvide har han hatt lenge, og nå er det på tide å gjøre alvor av planene. 

– Jeg har vært i dialog med kommunen, men det går sakte. Jeg håper snart å få svar og at de stiller seg positive til prosjektet slik at vi kan gjøre det enda mer trivelig for folk som ferdes i sentrum, sier han. 


Guro Lindbeck-Hauge (t.v) og Moana Furholm har Stuen-softis langt oppe på favorittlista. Selv på en hustrig aprildag troppet 15-åringene opp for å kjøpe seg hver sin softis med strø.

Jubileum
Neste år er det 60 år siden oppstarten og gatekjøkkenet på Skansekaia er blitt en institusjon i Ålesund sentrum.  

Softisen blitt legendarisk og Stuen er den kiosken i landet som selger mest softis. I fjor satte de ny rekord med smått utrolige 70 000 solgte softiser. 

– Det går unna, ja! Særlig på fineværsdagene. Da kan her være metervis med kø foran isdisken, så vi får virkelig kjørt oss. Men det er jo bare gøy!

American style: Den nåværende sitteavdelingen på Stuen har 14 plasser. Interiøret er inspirert av amerikanske veikroer.

Slik ser noen av tegningene av nybygget ut. Planen er å utvide med 80-90 kvadrat.