Studentene vil bruke byenStudentene ønsker å bruke byen sin for alt den er verdt, og de ønsker å dele sine goder med resten av byen. Nå nærmer det seg årets studentfestival, og den er åpen for alle. Midt i sentrum.

Helt siden skolestart har studentene jobbet med årets U.-KA. En ting har de vært sikre på, og det er at de vil gjøre det til en festival for hele byen.

Tidligere har mange av arrangementene blitt arrangert på Banken, studentenes egen pub, elelr andre studenthus. I år flyttes alt til sentrum. 

– På den måten skjønner man at alle er velkommen. Det er nok enklere for de som ikke er studenter å komme på arrangement i byen, enn det er for dem å komme om det skjer på områder for studentene. For vi ønsker alle velkommen på U.-KA. Det er en festival for alle innbyggerne, sier leder for U.-KA, Caroline Roaldseth Hebnes.

Programmet er nå klart, og det er ni dager til ende med festligheter, leker og kos. Det hele startes med den tradisjonelle U.-KA-revyen.

–  Den skal gå først onsdag, og så en gang til torsdagen. Fredag er det klar for stand-up med blant annet Dexter Carrington, Halvor Johansen og Maria Staveng, mest kjent som Piateed. Lørdag blir det familiedag i sentrum. Det blir både ansiktsmaling og ballonger. Vi håper det blir bylørdag i samarbeid med Ålesund sentrumsforening. Da blir det skattejakt. Vi skal også vise fram hva vi har og hva vi gjør på NTNU, forklarer hun. De håper det blir en folkefest som alle ønsker å delta på.

Søndagen er den eneste dagen som tilbringes på et område for studentene. Da er det klar for en idrettsdag. Det blir i gymsalen på NTNU. På kvelden blir det quiz.

– Så kommer mandagen, og da er det foredrag med Vidar Hansen, som anses som Norges svar på Sherlock Holmes. Det blir et gratis arrangement i bystyresalen. Det er fint å kunne ha noe åpent for de som kanskje ikke har råd. Og det er vel godt kjent at studenter ikke har god råd. Tirsdag blir det pub til pub. Det var et arrangement som i fjor ble utsolgt. Onsdag har vi bilrebus. Vi skal teste ruta først, slik atr vi vet at ingen kjører for fort i trafikken. Dette er helt nytt, og vi tror det er en fin måte å gjøre rebus på, om det skulle begynne å regne, sier lederen. 

Siste dagen blir det konsert med Chris Abolade. Tidligere år har festuka bestått for det meste av konserter. I fjor styre de unna det, men i år blir konserten som avslutter festivalen, den eneste konserten for i år. 

– Vi vet at veldig mange yngre hører på musikken hans. Vi ønsker gjerne å ha et tilbud til de som er omkring 18 år også. I dag er det slik at det er rundt den alderen man begynner å søke rundt på skolen. Veldig mange velger andre byer å studere i. Med en konsert for dem kan de kanskje se at det er en attraktiv by å bo i. Både byen i seg selv, og Ålesund som studentby vokser