Studentene får møte gründereHva om studenter får enda større innblikk og  vågemot? Til å tørre å starte sitt eget? Det ønsker Start Ålesund ved NTNU å finne ut mer om når de inviterer til årets Gründerdag 10. april. En møteplass mellom næringslivet og studenter som vil noe mer. 

Kristian Runderheim og Mathias Øynebråten Leite har selv fått mye fint ut av gründerdagen allerede før den har startet. De har nemlig ringt rundt til flere bedrifter for å høre om de vil være med.

– Hensikten med arrangementet er at studentene skal se på det å starte for seg selv som noe realistisk. De som er interessert i innovasjon og entreprenørskap vil ikke gå glipp av denne dagen, mener Mathias Øynebråten Leite og Kristian Runderheim i Start Ålesund.

Dagen er todelt og starter med en gründerdag som vil foregå på NTNU Ålesund i samarbeid med Ungt Entreprenørskap. Her skal det blant annet kåres beste studentbedrift med “2 minutes to convince”.

– Hele dagen er full av spennende foredrag og stander. Viserektor Annik Magerholm Fet står for åpningen klokken ti i vrimla på NTNU.
Videre vil det være aktiviteter, konkurranser og spennende foredrag som er inspirerende og engasjerende, forteller Mathias.

(Fortsetter under...)

Etter gründerdagen blir det gründerlounge med tapas på Scandic Parken.Henrik Støren er konfransier gjennom kvelden.

Alle foredragene vil bli holdt i Fogdegården, mens diverse aktiviteter og stands fra både næringslivet og studenter vil være i Vrimla. Dagen avsluttes med premieutdeling til studentbedriftene som var med på "2 minutes to convince" fra 14:30.

Etter en lang dag der studentene får et nært møte med representanter fra næringslivet, vil de få mulighet til å møte de samme menneskene i en mer uformell ramme.

– På kvelden har vi "gründerlounge" på Scandic Parken. Det er stedet for alle som er nysgjerrige på hvordan det er å være gründer.

De to lover mange inspirerende foredrag.

-Ja, det kommer folk som har startet opp på egen hånd og vil dele av sine erfaringer. Det blir utvilsomt inspirerende, sier Mathias.

– Studentene selv synes det er veldig positivt med en slik dag, der de kan få kunnskaper om det å starte opp selv, samtidig som de får møte bedrifter og næringslivet.

-Vi erfarer at det er veldig lærerikt med en slik dag, og vi gleder oss, forteller Kristian.