Studentene gjør opprørDe er slett ikke imponert over regjeringens forslag om stipendkutt. I dag blir det derfor demonstrasjoner i hele landet. Også i Ålesund.

-Dette vil ramme de svakeste av oss og det kan vi ikke godta, sier Gjermund Kvernmo Langset, Sentralstyremedlem i NSO .

Til nå er det over 40 organisasjoner som støtter oppropet «Bevar stipendet» og i skrivende stund har over 24 000 signert oppropet på nett.

-Dette viser et brennende engasjement og bredden av organisasjoner som sier nei til forslaget, heter det i pressemeldingen fra Norsk Studentorganisasjon og Studentparlamentet i Ålesund.

(Fortsetter under)

Bakgrunnen for at det nå ropes høyt fra studentene er følgende:

I dag får studenter omgjort inntil 40% av studielånet til stipend etterhvert som de avlegger studiepoeng. Regjeringen foreslår nå å kutte dette til 25%, mens de resterende 15% kun gis ved avlagt grad og da kun for studiepoeng som inngår i graden. Som et resultat vil studenter som bytter studie underveis, ikke fullfører studiet på grunn av sykdom eller andre faktorer, tar årsstudium eller enkeltemner i tillegg til graden få høyere gjeld.

-Dette er et kutt som rammer dei svakeste av oss. Det kan vi ikke tolerere. Vi sier nei, sier Gjermund Kvernmo Langset, Sentralstyremedlem i NSO som håper på stor oppslutning i Ålesund torsdag. I tillegg til Ålesund blir det synlige protester også i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Volda, Tromsø og Kristiansand.

Program for Ålesund (Rådhusplassen)

1600 – Arrangementstart

Appeller fra:
Yvonne Wold (SV)
Åse Kristin Ask Bakke (AP og sykepleierstudent)
Marit Krogsæter (SP)
Anne Berit Støyva Emblem (AP)
AUF

Konferansier: Trygve Årsvold, studenttillitsvalgt NTNU.