Venter 12.000 besøkendeFredag kl.08.00 ventes nærmere 12.000 passasjerer til Ålesund havn når byen får besøk av hele fire cruiseskip. I tillegg går startskuddet for Ålesund Gummibåtfestival i Brosundet kl. 17.00. 

Byliv og mylder i Ålesund sentrum

Det er skipene MSC Meraviglia (Storneskaia) Aurora (Prestebrygga), Zenith (Skansekaia nord) Aidasol (Flatholmen) som kommer til sentrum. 

-Vi er godt forberedt og har jobbet mye med logistikken. Der blir blant annet egne trafikkvakter, forteller Synnøve Johnsen i Ålesundsregionens Havnevesen som har jobbet tett sammen med andre aktører i cruisenettverket. 

-Vi har også engasjert reiselivsklassen ved Ålesund Videregående skole som skal være byverter. Det innebærer å dele ut kart og vise turistene veien til attraksjoner og fasiliteter i sentrum. De får 10.000,- til klassekassen som tusen takk for hjelpen, sier hun. 

Bypatrioten gleder seg over storinnrykket. Fredag kl 17.00 går nemlig også startskuddet for Ålesund Gummibåtfestival 2018 i Brosundet. -Her er det max to passasjerer i båten så dette skal vi klare, sier arrangementsansvarlig i Bypatrioten Sindre Tollås Veblungsnes . 

-Vi har 30 bedrifter som skal i ilden, og med dette været så håper vi at også folk vil ta turen for å se på, sier han. 

 

Fra fjorårets gummibåtfestival i Brosundet!

Elleville tak!

Sommerbyen Ålesund

Vakre Brosundet i Ålesund