Stefan (19) blir proffspiller i Canada– Det er nesten ikke til å tro, sier 19-år gamle Stefan Fiskerstrand fra Sula.

 

Et råskinn på dataspill

Stefan Fiskerstrand fra Sula er en råtass på dataspill. Ferdighetene har vakt oppsikt i det internasjonale gamingmiljøet.

Nå blir han Norges første profesjonelle Overwatch-spiller. Det er selve guttedrømmen som blir virkelighet.

 – Jeg har drømt om dette siden jeg var 10-11 år. Det er nesten uvirkelig det som skjer, sier 19-åringen til Bypatrioten når vi møter han hjemme på Fiskerstranda.  

 I slutten av februar setter han seg på flyet til Canada og blir profesjonell e-sport spiller. I dataspillmiljøet er han superstjerne og ble nylig overøst av gaver og kjærlighetsbrev fra hylende småjenter i Sør-Korea.

I gamermiljøet har spillerne egne kallenavn. Stefan kalles ONIGOD. 

I Canada skal han møte de fem andre lagkameratene i profflaget ”Toronto E-sports” for aller første gang. 

 – Det blir skikkelig spennende å møte dem. Dette er jo et lagspill der alle har forskjellige roller. Og vi har egen manager som styrer laget og treningene, sier han.

Populært
For de uinvidde: Spillet Overwatch som Stefan herjer i, er et såkalt lagbasert førstepersons skytespill. Spillet ble lansert i mai 2016 og har slått flere internasjonale salgsrekorder. Overwatch er nå en av de raskest voksende e-sportene i verden. 

At en 19-åring fra Fiskerstrand hevder seg helt i verdenstoppen er rett og slett imponerende.

 

Lynkarriere
Veien fra amatør til proff har gått i rakettfart for Stefan. Gjennombruddet kom etter at han nylig kom hjem fra en turnering. 

 – Jeg fikk en telefon klokka 23 på kvelden. En manager som hadde sett hvordan jeg spilte ringte og spurte om jeg ville spille for dem. Klokka 07 dagen etter satt jeg på flyet til Seoul i Sør-Korea der han sluttet seg til laget ”Reunited”.

 I Sør-Korea er e-sport kjempestort. Turneringene sendes på tv og spillerne har stjernestatus.

– Det sto fullt av jenter og hylte og ville ha autografer da vi kom ut av studioet. De ga meg gaver og jeg har til og med fått flere kjærlighetsbrev, ler han.

 

Overwatch er en av de raskest voksende e-sportsgrenene. En av verdens beste spillere er en 19-åring fra Fiskerstranda. (Skjermdump).

Klar for profflivet
Ferdighetene hans gjorde at profflaget i Toronto tok kontakt. Nå går ferden til Canada. Kontrakten med ”Toronto E-sport” varer i første omgang i åtte måneder.

– Jeg kan leve godt av dette og jeg får spille med de beste. Det er en eventyrlig mulighet som jeg ikke trengte veldig lang tid på å si ja til.

Stefan legger ikke skjul på at det er blitt noen timer bak datamaskinen på gutterommet på Fiskerstrand.  Ofte er han i sving på nattestid mens resten av familien sover.

– Jeg spiller nok mer enn de aller fleste, men det har jo gitt resultater, sier han.

André Bjørdal (t.h) ønsker sønnen lykke med proffeventyret i Canada. Legg merke til Donkey Kong-konsollen nede til venstre i bildet. Et klenodium!

Støtte hjemmefra
Pappa André Bjørdal har ingen problemer med å sende guttungen ut i den store verden på egen hånd. 

– Han må selvfølgelig få lov å følge drømmen sin. Dette er en mulighet man kanskje bare får én gang i livet og jeg har sansen for at han tør å ta slike valg, sier han. 

Pappa André har etter hvert skjønt hvor seriøst det er med e-sport og har forsikret seg om at sønnen blir tatt godt vare på.

 Selv har pappa André lite kunnskap om spillet Overwatch og vil heller ikke skryte på seg at spilleferdighetene har gått i arv.  

– Men jeg var riktignok en racer på Donkey Kong før i tiden, så jeg er ikke helt blank, ler han.