Startskuddet gått for SlinningsbåletOm en måned og tre uker skal Slinningsbålet stå stolt og klar for et nytt storslått st.hansbål. I dag gikk startskuddet for byggingen, slik det bruker på 1.mai.

De tre bålsjefene (f.v) Fredrik Lillebø, Oskar Hessen og Jakob Grønfur kunne i dag kalle sammen arbeidslaget som skulle legge "grunnmuren" til Slinningsbålet 2020.

1.mai er det tradisjon for å starte byggingen av Slinningsbålet.

Og når kommunen, sett i lys av koronatiltakene i tillegg nettopp ga grønt lys for byggingen av bålet på vanlig måte, ja da var det bare for de tre bålsjefene Fredrik Lillebø, Oskar Hessen og Jakob Grønfur å kalle sammen mannskapet for å legge det første laget med paller.

-Det må være i vater, for det første laget danner grunnlaget for bålet oppover. Derfor har vi i dag raket grunnen plan og fin, og vatret opp det første lage, sier Oskar Hessen til Bypatrioten.

-Går dere for noen rekord i år?

-Nei, i år skal vi lage et bål som er vakkert å se på. Høyden vet vi ikke helt enda, men det blir en plass mellom 20 og 30 meter.

-Hvor mange bålbyggere skal bygge disse meterne?

-Det er også usikkert. For det er jo alltid slik at vi har en fast gjeng, men så kommer det og går litt folk ellers også, forteller han.

(Fortsetter under).

Det første laget med paller må ligge i vater på en plan grunn. Nå er jobben gjort, og om snaue sju uker står Slinningsbålet stolt og klar for tenning.

Med koronatiltakene som lurer i kulissene blir det likevel en spesiell båltenning og feiring, sier Oskar Hessen.

-Ja, vi har plassert et bord med antibac som alle bruker både når de kommer og når de går, ellers har vi fått beskjed fra kommunen å bygge som normalt.

-Men publikum blir det ikke?

-Nei, med mindre de ser bålet fra båt. Vi oppfordrer folk om ikke å komme ut på Slinningen for å se bålet, men heller følge streamen til Bypatrioten, eller altså fra båt.

-Og når tennes bålet i år?

-Det er ikke helt avgjort, men det blir enten lørdagen før eller etter st.hans. Altså 20. eller 27. juni, forteller Oskar Hessen.