Starter "Akevittens venner" i Ålesund-Det har vært prøvd et par ganger før, men nå er vi en engasjert gjeng som ønsker å lykkes. Molde har 100 medlemmer. Da bør vi på kort tid komme opp i 200, sier Vebjørn Skog humoristisk og i forkant av stiftelsesmøtet på Hotel Brosundet 26. september.

-Vi har ambisjon om at Ålesund sentrum får en autorisert akevittbar, sier Vebjørn Skog som nå er en av flere som drar i gang "Akevittens venner".

-Det blir selvfølgelig begrenset med plass på dette første møtet, med påmeldinger, men vi hadde så lyst å komme i gang. Vi klarer ikke vente, sier han og viser til den åpne innkallingen som inviterer til både mat og drikke.

-Ja, en ting er at vi er glade i god akevitt, men her hører maten så absolutt med i det store bildet.

Denne kvelden som altså er et stiftelsesmøte, har et innholdsrikt program.

-Fra Apotekergata NO.5 serveres en spennende tallerken med lokale råvarer, og du får smake på 4 ulike akevitter, vi får besøk av Odd Johan Nelvik fra det Norske brenneri og Harald Strømmegjerde fra lokale Brennevinsgrova. Han lanserte akkurat sin egen akevitt og den er vi selvfølgelig svært spent på å få smake, sier Skog.

Entusiaster

Han omtaler akevitt som den "nye cognacen" noe han i følge den gryende interessen sier med godt belegg.

-Der er svært mange entusiaster der ute og så mye å lære. Ved å samle oss på denne måten får vi ikke bare mer kunnskap, men også bidratt til å fremme tradisjonen, sier han om drikken som i all hovedsak er tuftet på noe så jordnært som poteten.

(Fortsetter under)

Ålesund sentrum har vært inne i ei svært positiv utvikling på mat- og drikkefronten. Vino Bar, den rendyrkede vinbaren har fått svært god mottakelse.

Den lille men helt unike baren på gateplan hos Hotel Brosundet er også et populært treffsted. Her starter nå "Akevittens venner" sin ferd!

Egen akevittbar

De drømmer om at noen i Ålesund sentrum tar ballen og sertifiserer seg som akevittbar.

-Ålesund har vist seg fra sin beste side, med egen vinbar, så nå håper vi at der også kommer på plass en sertifisert akevittbar.

-Hva innebærer det?

-Det betyr enkelt og greit at de må ha minimum 10 fatmodnet (6. mnd) norske akevitter i sortimentet. Så må bartenderne ha kompetanse på området, forklarer han.

-Altså innenfor rekkevidde?

-Det skulle man så absolutt tro, avslutter han!

 

Er du nysgjerrig og ønsker mer informasjon, delta eller bli medlem?

Ta kontakt med Vebjørn Skog på tlf 92 42 92 22 (For påmelding, innen 20 september).