Speedfriending i ÅlesundHar du nettopp flyttet til byen, eller er du ny student? Trenger du kanskje noen å snakke med? Nå kommer speedfriending til Ålesund.

Før speedfriendingen starter, forklarer arrangørene hvordan det hele fungerer. (Foto: Nordic Vagabonds)

Konseptet startet på en festival som Nordic Vagabonds arrangerte. Festival uten navn heter den og de startet den uten hverken en plan eller økonomi. Nordic Vagabonds ble opprettet nylig og de arrangerte første festivalen i fjor sommer, like etter opprettelsen. Den gikk så bra at de bare arrangerte festivalen en gang til samme sommer. Speedfriending gikk også så bra, at de tok konseptet med seg til flere byer. 

Selve arrangementet er gratis, men de har en crowdfunding-kampanje. Hvis den blir vellykket får de videreutviklet arrangementene sine enda mer.

– Vi kjøpte et småbruk på Vestnes og tenkte da at det kunne være gøy å gjennomføre speedfriending i Ålesund og Molde også. Det har blitt godt mottatt både i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Så allerede kommende tirsdag holder vi den første utgaven av arrangementet i Ålesund på Terminalen, sier Viktor Sandel, som sammen med Christina Højgaard er initiativtaker.

(Fortsetter under...)

Det har vært godt oppmøte på speedfriending i de andre byene. Det håper Viktor Sandel og Christina Højgaard på i Ålesund også. (Foto: Nordic Vagabonds)

De mener at det er viktig at alle har noen og håper det kan hjelpe på utenforskap. Alle er velkommen på speedfriending.

– Det er for både studenter, folk som nylig har flyttet til byen, kanskje der er noen som er ny i en jobb. Det er for alle som måtte ønske det. Til nå har det vært flest folk mellom 25 og 40 år i de andre byene, forklarer han.

– Alle trenger noen og vi håper dette kan bidra til at noen kan få seg nye venner. Til nå er det rundt 100 som har sagt at de er interessert på arrangementet vi har opprettet på Facebook og vi håper det kommer hvert fall 50 mennesker, sier Sandel.

Det fungerer nok litt som en speeddate, der man får noen minutter med hver person før man bytter bord. Her får man sju minutter, så flytter den ene personen ved bordet seg. Underveis kan det hende at arrangørene kommer med spørsmål som bør besvares i samtalen, for å utfordre alle til å prate om noe utenom jobb, skole og hverdagslige ting.

De anbefaler folk å være tidlig ute, for de opplever at det er fullt før de har startet arrangementet. De oppfordrer også alle til å bli igjen etter speedfriendingen er ferdig, for å møte dem man ikke fikk tid til å møte over langbordene eller snakke med noen man fikk snakket med tidligere på kvelden.

Gratis påmelding her.