Sparebanken Møre lar 15-åringene bestemmeCeline Skog Skulstad og flere hundre andre 15-åringer blir "banksjef for en dag" og skal dele ut penger til veldedige formål.

Banksjef Andreas Ulvestad i Sparebanken Møre sammen med Celine Skog Skulstad. I disse dager får Celine og flere hundre ungdommer født i 2006 300 kroner på konto. I tillegg kan de donere samme beløp til tre veldedige organisasjoner.

- Det stemmer. Celine og de andre 15-åringene blir rett og slett banksjef for en dag, sier banksjef Andreas Ulvestad i Sparebanken Møre.

- Vi har tradisjon for å gi en gave til årets 15-åringer rundt konfirmasjonstiden. Og det gjelder ungdom i hele fylket og de som bor utenfor fylket og er kunder i banken.

I år gjør vi en ny vri og involverer ungdommene i bankens samfunnsansvar, forteller han.

Det er ungdom født i 2006, og som har konto i banken som nå får en gave inn på konto fra banken, og som i tillegg kan gi en gave videre.

- Vi har valgt ut tre veldedige organisasjoner ungdommene kan donere de 300 kronene de får ekstra til. Banken garanterer uansett at hver organisasjon får 50.000 kroner, forteller han.

- Hvilke organisasjoner kan de velge blant?

- Vi har valgt oss ut Røde Kors – Ferie for alle. De tilbyr familier og ungdommer gode opplevelser de ellers ikke ville hatt mulighet til.

Vi har også valgt Sykehusklovnene, fordi de rett og slett er verdens beste reseptfrie medisin. Og til slutt har vi valgt Mental Helse Ungdom som gjør en viktig jobb for veldig mange.

(Fortsetter under).

Celine valgte å gi sine 300 kroner til Røde Kors - Ferie for alle. -De gjør en fin jobb, i tillegg til at Røde Kors arbeider både innenriks og utenriks, sier hun.

Det er Celine Skog Skulstad glad for.

- Det er viktige organisasjoner banken har valgt ut, og som gir god hjelp til andre.

Selv valgte jeg Røde Kors – Ferie for alle, nettopp fordi de hjelper mange, og at Røde Kors arbeider både innenriks og utenriks.

Celine har nylig stått konfirmant, noe forsinket etter pandemien, men både festen og seremonien var vellykket, synes hun.

- Ja, jeg er veldig fornøyd. Egentlig skulle vi ha konfirmasjon i mai, men løsningen ble at de delte oss opp i mindre grupper. I min gruppe var vi rundt tjue konfirmanter i kirka, forteller Celine. Til daglig er hun elev ved Kolvikbakken ungdomsskole.

- En viktig oppgave å få gi til en veldedig organisasjon. Men det er vel greit med noen hundrelapper på egen konto også?

- Ja, det er topp å få 300 selv. Det synes jeg var bra, smiler hun.